a-prece-se-bude-prodavat-huawei-mate-30-pro-oficialne-zamiri-do-ceska
Novinka A přece se bude prodávat. Huawei Mate 30 Pro oficiálně zamíří do Česka

A přece se bude prodávat. Huawei Mate 30 Pro oficiálně zamíří do Česka

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2020 20:30 2

Od oficiálního uvedení už uběhlo několik měsíců a tak si v Huawei nejspíš řekli, že to zkusí a superphone Mate 30 Pro v České republice pošlou do prodeje. A to i navzdory tomu, že nebude obsahovat služby společnosti Google, namísto nich telefon nabídne balíček Huawei Mobile Services (HMS).

Reklama

Případní zájemci si Huawei Mate 30 Pro budou moci předobjednat od 27. ledna s tím, že fyzická dostupnost telefonu je naplánována na 10. února. Kdo si bude nejlepší fotomobil na světě pořídit, musí zavítat do e-shopu huawei.cz nebo do oficiálních prodejen Huawei ve Westfield Chodov a Quadrio v Praze. Cena je stanovena na 24 999 Kč včetně DPH.

Připomeňme, že Mate 30 Pro má 6,5palcový OLED displej s rozlišením 2 400 × 1 176 bodů. Srdcem smartphonu je špičkový procesor Kirin 990. Nový čipset staví na 7nm výrobním procesu, díky němuž jet dostatečně výkonný, ale zároveň také energeticky nenáročný. K dispozici je uživatelům také 8 GB operační paměti a 256GB úložiště pro data.

Mate 30 Pro se chlubí hned čtyřmi objektivy na zadní straně – quad-camera systém je složený z 40Mpx Cine Camera snímače, 40Mpx SuperSensing fotoaparátu, 8Mpx teleobjektivu a kamerky s hloubkovým 3D snímáním. Energii telefonu dodává baterie kapacity 4 500 mAh. O rychlé nabíjení se stará SuperCharge nabíječka s výkonem 40 W. Bezdrátová technologie SuperCharge nabíjí výkonem 27W.

Kvůli omezení ze strany Spojených států nemůže Huawei u modelu Mate 30 Pro využívat systém Android s integrovanými Google aplikacemi a službami. Firma proto vsadila na open source větev Androidu (AOSP), která veškeré služby Google (včetně obchodu Play) neobsahuje. Uživatelským prostředím je EMUI 10 s řadou užitečných funkcí.

A přece se bude prodávat. Huawei Mate 30 Pro oficiálně zamíří do Česka
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama