kingston-vstupuje-na-trh-nvme-disku-pro-datova-centra-s-modelem-dc1000b
Novinka Kingston vstupuje na trh NVMe disků pro datová centra s modelem DC1000B

Kingston vstupuje na trh NVMe disků pro datová centra s modelem DC1000B

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2020 17:00

Společnost Kingston ohlásila zahájení dodávek nového SSD s označením DC1000B. Ten je ideální pro servery, které mají jeden nebo dva M.2 NVMe sloty vyhrazené pro účely bootování, a umožňuje tak uvolnit cenné přední 2,5" přihrádky pro další disky pro ukládání dat.

Reklama

Kingston DC1000B má velikost 22 × 80 mm, vestavěnou ochranu proti ztrátě napájení a výdrž 0,5 DWPD4 pro zajištění dlouhodobého provozu. Může se pochlubit výkonem s rychlostí až 3,2 GB/s a 205 kIOPS a je určen především pro bootování, dá se však využívat například i jako mezipaměť nebo pro ukládání záznamů protokolu o činnosti systému.

„I když byly disky s rozhraním M.2 původně vyvíjeny pro klientské počítače, jejich malé rozměry a vysoký výkon z nich činí atraktivní variantu i pro použití na serverech,“ uvedl Tony Hollingsbee, obchodní manažer Kingstone pro SSD v regionu EMEA.

DC1000B je M.2 (2280) NVMe SSD s rozhraním PCIe Gen 3.0 × 4 a technologií 3D TLC NAND. Dle výrobce je ideální jako interní bootovací jednotka pro servery montované do velkých skříní a také pro speciální systémy, kde je zapotřebí výkonný M.2 SSD disk vybavený vlastní ochranou proti ztrátě napájení (PLP).

Kingston DC1000B je k dispozici v kapacitách 240 a 480 GB a nabízí omezenou pětiletou záruku a bezplatnou technickou podporou. Ceny jednotlivých modelů výrobce nezveřejnil.

Kingston vstupuje na trh NVMe disků pro datová centra s modelem DC1000B
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama