silvestr-u-o2-mene-volani-a-sms-lide-si-do-noveho-roku-prali-predevsim-prostrednictvim-internetu
Novinka Silvestr u O2: Méně volání a SMS, lidé si do nového roku přáli především prostřednictvím internetu

Silvestr u O2: Méně volání a SMS, lidé si do nového roku přáli především prostřednictvím internetu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 1. 2020 15:00

Stejně jako na Štědrý den, tak i na Silvestra padl v síti O2 rekord v objemu přenesených dat - oproti loňskému roku došlo k nárůstu o téměř 111 procent. Počet SMS oproti loňsku mírně narostl, počet hovorů zůstal nezměněn.

Reklama

O silvestrovské noci spojila síť O2 téměř 16,1 milionu hovorů, což je stejně, jako tomu bylo v loňském roce. Nejvytíženější hodina byla tradičně ta mezi půlnocí a jednou hodinou ráno, kdy proběhlo v síti O2 více než 2,1 milionu hovorů. Poslední den v roce přenesla síť O2 více než 9,9 milionu SMS, což je o 2 procenta více než loni. U zpráv MMS došlo k mírnému poklesu - síť jich přenesla více než 267 tisíc, to je o 2,5 procent méně než ve stejný den loňského roku. Síť O2 fungovala spolehlivě i během jednoho z nejvytíženějších dnů v roce.

„Silvestrovská noc potvrdila celoroční rostoucí trend ve spotřebě dat. Zákazníci O2 využili na Silvestra téměř o 111 procent více dat než v loňském roce, což představuje rekord v objemu přenesených dat. Prostřednictvím mobilních dat, tj. e-mailu, zpráv nebo videí v messengerech a na sociálních sítích přála svým blízkých řada Čechů. Oblíbené jsou však nadále i hovory a SMS zprávy, u kterých došlo dokonce k mírnému nárůstu proti loňsku,“ řekla Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2.

Silvestr u O2: Méně volání a SMS, lidé si do nového roku přáli především prostřednictvím internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama