huawei-zvysil-tento-rok-trzby-o-18-navzdory-natlaku-ze-strany-usa
Novinka Huawei zvýšil tento rok tržby o 18 %, navzdory nátlaku ze strany USA

Huawei zvýšil tento rok tržby o 18 %, navzdory nátlaku ze strany USA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 12. 2019 14:00

Čínská společnost Huawei navzdory enormnímu tlaku ze strany USA, které čínského giganta v květnu zařadily na takzvanou černou listinu, protože ho podezírají ze špionáže pro vládu v Pegingu, zvýšila v letošním roce tržby přibližně o 18 procent.

Reklama

„Zvýšení tržeb na 850 miliard juanů je o něco horší výsledek, než jsme původně předpokládali,“ uvedl ve zprávě zaměstnancům a zákazníkům Huawei jeho šéf Eric Xu Zhijun. Loni koncern zvýšil tržby o 19,5 %.

Huawei je největší dodavatel síťového vybavení na světě a druhý největší výrobce smartphonů. Koncern má však za sebou těžký rok. USA ho totiž umístily na černou listinu a označily za možnou hrozbu pro národní bezpečnost. To způsobilo, že firma může jen v omezené míře obchodovat s americkými společnostmi a nemá přístup k důležitým technologiím, jako např. ke službám Google, což v podstatě zamezilo uvádění nových telefonů Huawei s operačním systémem Android.

Xu přitom očekává, že v dohledné době se nic nezmění a podnik zůstane na černé listině i během roku 2020. „Naší prioritou je přežití,“ dodal.

Huawei zvýšil tento rok tržby o 18 %, navzdory nátlaku ze strany USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama