lacie-globetrotter-2-0-prenosny-pevny-disk-s-predinstalovanym-linuxem
Novinka LaCie GlobeTrotter 2.0: přenosný pevný disk s předinstalovaným Linuxem

LaCie GlobeTrotter 2.0: přenosný pevný disk s předinstalovaným Linuxem

Novák Radek

Novák Radek

8. 12. 2005 00:00 1

Výrobce přenosných pevných disků LaCie (nedávno na sebe příjemně upozornil svými externími Lego USB 2.0 disky) a společnost Mandriva zabývající se Linuxovými distribucemi vydali společně přenosný pevný disk s již předinstalovaným operačním systémem Mandriva Linux.

Reklama

LaCie Mobile Hard Drive je externím pevným diskem napájeným a připojitelným k počítači přes USB 2.0 rozhraní a je mimo jiné zajímavý i tím, že jeho design pochází z pera F. A. Porsche. Nyní se jej společnost LaCie rozhodla ozvláštnit nainstalováním operačního systému Mandriva Linux a uvést na trh pod názvem GlobeTrotter 2.0 (tedy světoběžník 2.0).

LaCie GlobeTrotter 2.0: přenosný pevný disk s předinstalovaným Linuxem
i Zdroj: PCTuning.cz

Umožní vám pracovat kdykoli a kdekoli ve stejném prostředí – stačí tento disk připojit k počítači a nabootovat z něho upravenou distribuci Mandriva Linux, která si automaticky nadetekuje použité hardwarové vybavení a poté již pohodlně pracovat tak jak jste zvyklí. Mandriva Linux obsahuje již velké množství připravených aplikací a tak není divu, že si z celého disku ukrojí poměrně velkou část – až 14GB. Zbytek je pak rozdělen na dva oddíly – polovina naformátovaná pro použití pod Windows, druhá pro Linux.

LaCie GlobeTrotter 2.0: přenosný pevný disk s předinstalovaným Linuxem
i Zdroj: PCTuning.cz

Světoběžník je k dispozici ve dvou verzích – 80GB (8MB cache) a 40GB(2MB cache), točí se rychlostí 5400rpm a data lze z něj načítat až 25-27MB/s. Potěší i poměrně kompaktními rozměry 76×17×129 mm a hmotností 180g.

Pro zájemce by tyto disky měly být k dispozici již koncem tohoto měsíce a to za cenu $139 (3.475Kč) za 40 GB verzi a $199 (5.000Kč) za verzi dvojnásobné velikosti.

Zdroj: Lacie, Mandriva, Digit-Life

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama