v-cr-se-zacal-prodavat-spickovy-extender-nighthawk-ax8-s-podporou-wi-fi-6
Novinka V ČR se začal prodávat špičkový extender Nighthawk AX8 s podporou Wi-Fi 6

V ČR se začal prodávat špičkový extender Nighthawk AX8 s podporou Wi-Fi 6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 11. 2019 15:00 1

Společnost NETGEAR uvádí na český a slovenský trh osmistreamový mesh extender Nighthawk AX8 (EAX80) s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6. Novinka přináší rychlejší připojení i širší pokrytí stávající Wi-Fi, včetně jednotného síťového názvu a hesla pro router i extender.

Reklama

Dvoupásmový mesh extender Nighthawk AX8 s dvoujádrovým procesorem, osmistreamovým přenosem dat, 4x4 MU-MIMO, 1024-QAM a podporou 160MHz kanálu má nabízet spolehlivé a rychlé připojení dosahující kombinované rychlosti až 6 Gb/s (1,2 Gb + 4,8 Gb/s). Osmistreamový přenos společně s technologií OFDMA zvyšují až čtyřnásobně kapacitu sítě, díky čemuž garantují kvalitní připojení pro velké množství současně připojených zařízení. Široké pokrytí Wi-Fi signálem pak zajišťuje čtveřice interních antén. Součástí zařízení jsou také čtyři gigabitové ethernetové porty s funkcí automatického nastavení a jeden USB 3.0 port pro připojení externího síťového úložiště.

Výhodou extenderu je také možnost využití jednotného názvu a hesla pro sítě vytvořené zvlášť routerem a extenderem. Zatímco u klasických extenderů se uživatelé musí ke každé síti přihlašovat zvlášť, v případě Nighthawk AX8 se mohou plynule pohybovat napříč domácností bez negativního dopadu na stav či kvalitu připojení. O výběr konkrétní sítě se stará technologie Smart roaming, která pro každé z používaných zařízení automaticky vybere nejoptimálnější síť a ihned ho k ní připojí.

V ČR se začal prodávat špičkový extender Nighthawk AX8 s podporou Wi-Fi 6
i Zdroj: PCTuning.cz

Snadnou instalaci, nastavení a správu modelu Nighthawk AX8 zajišťuje mobilní aplikace Nighthawk a funkce Push ‘N’ Connect využívající WPS. Stav bezdrátové sítě si uživatelé mohou ověřit skrze mobilní aplikaci WiFi Analytics dostupnou pro operační systém Android. Zařízení je kompatibilní s libovolným routerem či gateway.

NETGEAR Nighthawk AX8 se již prodává, v České republice ho můžete pořídit za necelých 9 000 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama