playstation-5-dorazi-do-obchodu-i-s-2tb-solid-state-diskem
Novinka PlayStation 5 dorazí do obchodů i s 2TB solid-state diskem

PlayStation 5 dorazí do obchodů i s 2TB solid-state diskem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 11. 2019 11:00 3

Příchod nové generace konzole PlayStation, neoficiálně označované jako PlayStation 5, se pomalu ale jistě blíží. Nyní na veřejnost unikla informace, že nový herní systém bude dostupný i s ultrarychlým 2TB SSD. V Evropě by se tato verze měla prodávat za 499 eur, v přepočtu asi 12 800 Kč. Upozornil na to známý insider s přezdívkou PSErebus, který předčasně vyzradil datum vydání The Last of Us Part II.

Reklama

Z dřívějších zpráv víme, že PlayStation 5 vyjde 20. listopadu v Severní Americe a do konce roku v několika dalších zemích a to včetně těch evropských. Startovním titulem mají být závody Gran Turismo 7, i když to se ještě může změnit, stejně jako mnoho dalších věcí.

Vše podstatné se oficiálně dozvíme 8. června na akci E3 v Los Angeles, kde Sony odtajní kompletní specifikace a konzoli novináři poprvé uvidí i naživo.

Co se týče výbavy, PS5 má dostat procesor třetí generace AMD Ryzen s osmi jádry a grafickou kartu z rodiny Radeon Navi s podporou ray-tracingu. Těšit se hráči mohou i na výborný audio zážitek (3D audio) a jak už jsme zmínili, tak i na přítomnost velmi rychlého SSD, který dramaticky zkrátí nahrávací časy.

Nový PlayStation bude podporovat hraní ve 4K rozlišení až při 120 Hz, přičemž na AAA titulech pro chystanou next-gen konzoli už pracuje řada studií. Zachována má být Blu-ray mechanika a kompatibilita s PlayStationem 4, a to včetně headsetu pro virtuální realitu.

PlayStation 5 dorazí do obchodů i s 2TB solid-state diskem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama