t-mobile-chce-do-konce-roku-2025-pokryt-optikou-milion-domacnosti
Novinka T-Mobile chce do konce roku 2025 pokrýt optikou milion domácností

T-Mobile chce do konce roku 2025 pokrýt optikou milion domácností

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2019 15:00 4

T-Mobile na konci letošního roku očekává, že počet domácností, pro které bude k dispozici optika, překročí číslo 100 000. Na začátku roku to přitom byly řádově jednotky tisíc. Optická síť T-Mobile je kategorie FTTH, čili optické vlákno vede přímo do bytu či domu zákazníka a využívá technologii 10GPON umožňující přenosovou rychlost až 10 Gbit/s.

Reklama

„Optická síť je budoucností T-Mobile. Předpokládáme, že zájem zákazníků o ještě rychlejší data na fixní síti nadále poroste. V průběhu letošního roku jsme dosáhli na sto tisíc pokrytých domácností optikou a v tomto trendu chceme pokračovat i v příštím roce. Vše bude záležet na tempu schvalování stavebních prací a na naší schopnosti získávat povolení k výstavbě. Rozjednaných lokalit je skutečně mnoho. A samozřejmě také na spolupráci s lokálními ISP,“ uvedl Juraj Bóna, výkonný ředitel T-Mobile Czech Republic.

Posledním příkladem úspěšného naplňování strategie je akvizice společnosti Planet A, která se k 31. října stala dceřinou společností T-Mobile. Planet A je úspěšný telekomunikační operátor, jehož služby v současné době využívá více než 40 000 domácností v Praze, Mělníku a Neratovicích.

T-Mobile bude v rozšiřování optického internetu nadále pokračovat. Do konce roku 2025 chce pokrýt jeden milion tuzemských domácnosti optickou sítí. Tu podle průzkumu společnosti Kantar však nyní využívá jen 15 % uživatelů, a to hlavně v největších městech.

T-Mobile chce do konce roku 2025 pokrýt optikou milion domácností
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: T-MobileTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama