klienti-unicredit-bank-mohou-ode-dneska-platit-pomoci-sluzby-google-pay
Novinka Klienti UniCredit Bank mohou ode dneška platit pomocí služby Google Pay

Klienti UniCredit Bank mohou ode dneška platit pomocí služby Google Pay

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 11. 2019 17:15 4

UniCredit Bank spouští pro klienty službu Google Pay, se kterou pohodlně a bezpečně zaplatí v obchodech i na internetu. Debetní kartu Mastercard si klienti banky nově mohou připojit v Google Pay aplikaci na některém ze zařízení s operačním systémem Android nebo ke Google účtu. Google Pay lze také využít k výběru hotovosti z bankomatů s bezkontaktní technologií.

Reklama

„Mobilem dnes platí již téměř každý desátý Čech, většina mobilních zařízení přitom běží na operačním systému Android. Spuštění pohodlného a rychlého placení pomocí Google Pay tak je pro nás logickým krokem. Se službou bezkontaktně zaplatíte nejen v kamenných obchodech, ale i na tisícovkách e-shopů včetně těch nejznámějších,“ vysvětluje Tomáš Drábek, člen představenstva a ředitel retailového a privátního bankovnictví UniCredit Bank.

Google Pay je od dnešního dne dostupný pro klienty UniCredit Bank, kteří vlastní některou z debetních karet Mastercard. Instalace služby i její využívání je jednoduché a zcela zdarma. Služba funguje na mobilních telefonech s operačním systémem Android ve verzi 5.0 a novější s technologií NFC umožňující bezkontaktní placení.

Klienti UniCredit Bank mohou ode dneška platit pomocí služby Google Pay
i Zdroj: PCTuning.cz

Při částkách do 500 korun stačí rozsvítit displej telefonu a přiložit jej k bezkontaktnímu terminálu. U vyšších částek je potřeba telefon odemknout pomocí otisku prstu, hesla nebo některou z dalších forem zabezpečení. Potvrzení transakce se zobrazí hned po platbě přímo v aplikaci. Google Pay klade velký důraz také na bezpečnost placení. Číslo nahrané debetní karty není uchováno v mobilním zařízení. Zařízení používá šifrovaný a bezpečný token.

Pro placení na internetu mohou Google Pay využít i klienti, kteří mají Google účet. I k němu lze totiž platební kartu připojit bez nutnosti zdlouhavě vyplňovat online platební formuláře. Služba v současnosti podporuje platební brány Global Payments Europe, PayU a GoPay, které využívá většina českých e-shopů.

Jak začít používat Google Pay s debetní kartou Mastercard od UniCredit Bank?

  1. Stáhněte si ve vašem mobilním zařízení aplikaci Google Pay z obchodu Google Play.
  2. Po její instalaci do ní kartu jednoduše přidejte naskenováním čísla karty a opsáním dalších platebních údajů. Google vám následně zašle registrační kód, který zadejte do aplikace.
  3. Vše je hotovo. Můžete hned začít kartou platit v místech označených logem bezkontaktních plateb.
    Pozn.: Do aplikace si můžete přidat i více karet a zvolit si jednu, kterou budete využívat jako hlavní. Jednu kartou si můžete přidat maximálně do 5 zařízeních s operačním systémem Android.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama