prvni-tablet-s-prustrelem-v-displeji-vyrobil-huawei
Novinka První tablet s průstřelem v displeji vyrobil Huawei

První tablet s průstřelem v displeji vyrobil Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 11. 2019 16:00

S průstřelem v displeji u smartphonů, kde se ukrývá selfie kamerka, se setkáváme už delší dobu a tak nejde o nic neobvyklého. V případě tabletů však půjde o úplnou novinku. Průkopníkem v tomto segmentu bude MatePad Pro od společnosti Huawei. Upozornil na to Evan Blass (@evleaks), který zároveň zveřejnil tiskové snímky chystaného zařízení.

Reklama

MatePad Pro nabídne zřejmě desetipalcový displej s vysokým rozlišením a minimálními rámečky. Celistvý design přední strany mírně naruší výřez pro selfie kamerku umístěný v levém horním rohu. Nejedná se samozřejmě o nic, co by vyloženě rušilo. Rozlišení snímače určeného pro zachycení videohovorů a autoportrétů neznáme. Mimochodem, zadní strana tabletu skrývá duální fotoaparát.

K vrchní hraně tabletu bude možné magneticky připojit stylus M Pen (takto bude zřejmě řešeno i jeho dobíjení), zespodu pak snadno nacvaknete klávesnicový kryt. Díky stylusu bude možné na dotykovou obrazovku kreslit a psát úplně stejně jako na list papíru.

První tablet s průstřelem v displeji vyrobil Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

První tablet s průstřelem v displeji vyrobil Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

V útrobách MatePadu Pro bychom mohli najít pracovat čipovou sadu Kirin 990 a počítáme také s 8 GB operační paměti a 256GB úložným prostorem. Na tabletu pravděpodobně poběží základní open-source verze Androidu, protože Huawei je stále pod sankcemi USA a tak jeho dostupnost na trzích mimo Čínu bude nejspíše velmi omezená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama