nintendo-hlasi-skvele-financni-vysledky-diky-hernim-konzolim-switch
Novinka Nintendo hlásí skvělé finanční výsledky díky herním konzolím Switch

Nintendo hlásí skvělé finanční výsledky díky herním konzolím Switch

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 11. 2019 14:00

Společnosti Nintendo zveřejnila své hospodářské výsledky za uplynulé čtvrtletí. Podnik těžil především ze zájmu o herní konzole Switch a Switch Lite a ohlásil tak rekordní provozní zisk, který se meziročně zvýšil o 116 procent na 66,8 miliardy jenů (14,14 miliardy korun). Celkové tržby společnosti se ve sledovaném období zvýšily o 23 procent na 271,9 miliardy jenů, tedy v přepočtu 57,56 miliardy korun.

Reklama

Switch se na rozdíl od konkurence snaží hráče nalákat místo co největšího výkonu na jiný koncept hraní. Zařízení je dodáváno se dvěma oddělitelnými ovladači do jedné ruky a s dokem, který lze propojit s televizí. Ve chvíli, kdy konzoli vytáhnete z dokovací stanice, máte přenosný herní systém s vlastní obrazovkou. Switch tedy odbourává nutnost pořizování dvou přístrojů, na doma i na cesty vám nyní stačí jen jedno. Model s přídomkem Lite je menší, lehčí a výrazně levnější než klasický Switch. Určen je primárně na hraní na cesty, neumí se totiž připojit k televizi a přišel také o odnímatelné ovladače Joy-Con.

Herní konzole Nintendo Switch se v ČR prodává za necelých 8 000 korun. Handheld Nintendo Lite je zhruba o 2 500 korun levnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama