vodafone-prinasi-chytre-hodinky-pro-deti-s-tarifem-za-stovku
Novinka Vodafone přináší chytré hodinky pro děti s tarifem za stovku

Vodafone přináší chytré hodinky pro děti s tarifem za stovku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 10. 2019 19:30 1

Na český trh přichází první tarif s chytrými hodinkami pro děti. Rodiče díky tomu mohou být se svými ratolestmi v kontaktu a přitom jim na cestu třeba do školy nemusí dávat mobilní telefon. Hodinky zvládají telefonování, jednoduché zprávy a mají i GPS. Přitom jsou odolné a mají řadu dalších výhod.

Reklama

Řada rodičů kupuje malým dětem mobilní telefon, protože se bojí o jejich bezpečí a potřebují plánovat cestu ze školy, na kroužky nebo si chtějí ověřit, že je dítě v pořádku doma. Pro řešení podobných situací ale telefon není nutně potřeba, stačí chytré hodinky. Společnost Vodafone od 1. listopadu nabídne speciální tarif se 100 minutami volání a 250 MB dat za 104 korun měsíčně, který je určený pro dětské chytré hodinky TCL MOVETIME Family Watch. Ty při pořízení s tarifem na 24 měsíců stojí díky slevě 2 977 korun.

Konkrétní výhody hodinek vyjmenovává Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb Vodafone: „Dítě má hodinky na ruce, riziko ztráty je menší než u telefonu. Jsou odolné, takže se nezničí při prvním namočení. Díky systému GPS a notifikacím můžete zjistit, jestli váš syn nebo dcera dorazili v pořádku na kroužek, ze školy domů a podobně. Dítě ale nemůže libovolně brouzdat po internetu a hrát hry, protože hodinky nemají webový prohlížeč a tedy zbytečně nerozptylují pozornost, jako se to někdy stává u mobilních telefonů.“

Navíc hodinky umožňují hovory pouze s předem zadanými čísly, tedy ochrání dítě před nevyžádanými kontakty. Pro využívání vzdálených funkcí hodinek si rodič do svého telefonu nainstaluje aplikaci MOVETIME Track & Talk Watch pro systém Android nebo iOS.

Stačí běžná SIM karta

Hodinky fungují s běžnou SIM kartou, váží méně než 60 gramů, jsou voděodolné a prachuvzdorné. Mají barevný dotykový displej, plně se nabijí za méně než 90 minut a při běžném používání vydrží až dva dny, v pohotovostním režimu až čtyři dny. Nabízejí i SOS tlačítko, ke kterému lze přiřadit jak číslo na někoho z rodičů, tak například číslo na záchrannou službu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama