samsung-prozradil-podobu-galaxy-fold-2-bude-se-ohybat-jako-legendarni-motorola-razr
Novinka Samsung prozradil podobu Galaxy Fold 2. Bude se ohýbat jako legendární Motorola Razr

Samsung prozradil podobu Galaxy Fold 2. Bude se ohýbat jako legendární Motorola Razr

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 10. 2019 16:45

Na vývojářské konferenci SDC 2019, která se v těchto dnech koná ve městě Santa Clara, jihokorejeský Samsung ukázal, jak by mohl vypadat nástupce skládacího smartphonu Galaxy Fold. Nový mobil je zatím hudbou budoucnosti, a pokud se dostane do prodeje, tak až někdy v příštím roce, přesto si zaslouží pozornost, neboť k problematice skládacích telefonů přistupuje trochu jinak.

Reklama

Zatímco první Galaxy Fold nebo konkurenční Huawei Mate X se snaží spojit to nejlepší ze světa chytrých telefonů a tabletů, zamýšlená novinka Samsungu je plnokrevným mobilem. Skládací konstrukce u novinky poslouží zejména k redukci rozměrů při přenášení a zároveň také k ochraně displeje náchylného na mechanické poškození. Dotykový panel je zde pouze jeden a složením se celý schová, během přenášení tedy nehrozí v žádném případě jeho poničení. 

V rozloženém displej prototypu nabízí úhlopříčku 6,7 palce, přičemž jeho horní část narušuje nevelký kruhový výřez pro selfie kamerku. Předpokládám, že operačním systémem bude Android 10 s uživatelským prostředím One UI 2.0 Výkon zařízení zajistí zbrusu nový čipset Exynos 990, který je výkonnější než současný Exynos 9825 a kromě toho navíc přináší i podporu 120Hz displejů a 108MPx fotoaparátů.

K prototypu, který byl k vidění na SDC 2019, se stihlo vyjádřit už i české zastoupení společnosti Samsung. Níže předkládáme celé znění zprávy:

I když se nemůžeme vyjádřit k budoucím produktům, společnost Samsung se zavázala být průkopníkem v oblasti kategorie skládacích zařízení, včetně investic do vývoje nových tvarových řešení (tzv. form factors). Z první ruky jsme viděli, že skládací kategorie má obrovský potenciál, a protože neustále přinášíme nové zkušenosti našim zákazníkům, zveme naše vývojáře na tuto cestu s námi. Nemůžeme se dočkat nových nápadů a řešení, které přinesou v souvislosti s novými tvarovými řešeními a naším novým rozhraním One UI 2,“ uvedl David Sahula, tiskový mluvčí Samsung Electronics Czech and Slovak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama