na-konferenci-machine-learning-prague-vystoupi-odbornici-z-nasa-microsoftu-i-izraelske-armady
Novinka Na konferenci Machine Learning Prague vystoupí odborníci z NASA, Microsoftu i izraelské armády

Na konferenci Machine Learning Prague vystoupí odborníci z NASA, Microsoftu i izraelské armády

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 10. 2019 16:00

Konference Machine Learning Prague je největší evropskou událostí o praktickém využití umělé inteligence a strojového učení a přitahuje do Prahy kapacity z celého světa. Loňský ročník si vysloužil ocenění AI Awards za Nejlepší událost roku. I letos se tisícovka účastníků může těšit na praktické postupy a aplikace strojového učení. Vystoupí mimo jiné lidé zodpovědní za aplikaci strojového učení ve firmách a institucích jako je Microsoft, NASA nebo dokonce izraelská armáda.

Reklama

„Česká republika má v disciplínách spojených s tvorbou umělé inteligence odborníky, kteří patří mezi světovou špičku. I díky tomu se nám daří do Prahy přilákat každý rok na Machine Learning Prague z celého světa největší kapacity z oblasti vývoje strojového učení a jeho aplikace,“ říká Jiří Materna, spoluzakladatel Machine Learning Prague.

Mezi speakery letošního ročníku Machine Learning Prague se představí Ashish Kapoor, který vede skupinu pro leteckou robotiku a informatiku v Microsoftu. Promluví o tom, jak se může AI zdokonalovat díky vysoce věrným simulacím v systému AirSim, které se používají pro učení dronů všech velikostí. Takto trénované drony pak pomáhají například s přesnější předpovědí počasí nebo monitoringem v tzv. precizním zemědělství.

Na konferenci Machine Learning Prague vystoupí odborníci z NASA, Microsoftu i izraelské armády
i Zdroj: PCTuning.cz

Na konferenci Machine Learning Prague vystoupí odborníci z NASA, Microsoftu i izraelské armády
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dorazí také Susan Schneider, která vede oddělení Baruch S. Blumberg/NASA pro astrobiologii, průzkum a vědecké inovace v Knihovně Kongresu v USA. Její dvouletý projekt v NASA zkoumal superinteligentní AI. O přístupu k AI ve vojenském prostředí pohovoří Hava Siegelmann, která pracuje pro Agenturu amerického ministerstva obrany pro pokročilé výzkumné projekty s cílem zdokonalit AI v počítačových zařízeních. Victoria Kalmanovich, která vede v izraelském námořnictvu technologickou jednotku pro výzkum a vývoj, pak přiblíží inovace v procesech a řešení technologických problémů, které jsou spojeny s vývojem softwaru v této specifické oblasti.

Jedním z nejvýraznějších českých zástupců bude Vojta Jína, který v Googlu pomáhal vytvořit AngularJS, javascriptový webový framework, který zjednodušuje vývoj webových aplikací a usnadňuje testování. V současné době pracuje pro společnost Apple, kde řeší strojové učení se zřetelem na schránu soukromí uživatelů.

Pátý ročník Machine Learning Prague se uskuteční 20. až 22. března 2020 v pražském Rudolfinu. Program a lístky naleznete na webu konference Machine Learning Prague.

Zdroj: TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama