western-digital-odhalilo-nove-disky-pro-prostredi-nas
Novinka Western Digital odhalilo nové disky pro prostředí NAS

Western Digital odhalilo nové disky pro prostředí NAS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2019 18:00

Společnost Western Digital představila řadu optimalizovaných úložišť pro prostředí NAS pro malé firmy a práci doma. Mezi novinkami je i vůbec první SSD řady WD Red, které posílí výkon a možnosti vyrovnávací paměti v prostředí hybridních zařízení NAS a pevné disky WD Red a WD Red Pro s kapacitou 14 TB.

Reklama

Solid-state disk WD Red SA500 NAS je navržený na míru potřebám uživatelů úložišť NAS a nabízí kapacitu od 500 GB až do 4 TB (platí pro 2,5palcový formát). Dle výrobce disk vytváří prostředí optimalizované pro 10GbE sítě a pro vyrovnávací paměti u systémů NAS a zajišťuje rychlejší přístup k často používaným souborům. Disk má vykazovat vysokou odolnost v prostředích náročných na čtení a zápis dat, jak je vyžadováno u NAS úložišť v nepřetržitém provozu, a podporovat OLTP databáze, prostředí s více servery, renderování fotografií a zpracování videa v rozlišení 4K a 8K.

Nový HDD disk WD Red s kapacitou 14 TB doplňuje zmíněný WD Red SA500 NAS a je určen pro využití v systémech NAS s až osmi pozicemi pro disky. Ideální je pro malé firmy i práci doma v nepřetržitém provozu. Disk dosahuje hodnot pracovního zatížení až 180 TB/rok.

Western Digital odhalilo nové disky pro prostředí NAS
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední novinkou v nabídce společnosti Western Digital je model WD Red Pro. Ten obdobně jako disk WD Red zvyšuje výkon systémů NAS s vysokým pracovním zatížením, má kapacitu až 14 TB a podporuje NAS s až 24 pozicemi pro pevný disk. Využívá technologii 3D Active Balance a umožňuje opravu chyb díky technologii NASwareÔ 3.0.

Cena a dostupnost

WD Red SA500 SSD bude dodáván v kapacitách od 500 GB až do 2 TB ve formátu M.2. Evropské ceny začínají podle kapacit na 95 eurech a končí na 359 eurech. Ceny u 2,5palcového formátu WD Red SA500 SSD v kapacitách 500 GB až 4 TB budou začínat na 95 eurech a končit na 799 eurech. Pevné disky WD Red s kapacitou 14 TB budou k dostání v Evropě v cenách od 539 eur. WD Red Pro HDD 14 TB pak od 629 eur.

Western Digital odhalilo nové disky pro prostředí NAS
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama