arm-bude-znovu-spolupracovat-s-huawei
Novinka ARM bude znovu spolupracovat s Huawei

ARM bude znovu spolupracovat s Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2019 17:00

Společnost ARM Holdings, která vyvíjí základní návrhy aktuálně nejpopulárnější procesorové architektury používané v mobilních telefonech, obnoví spolupráci s čínským výrobcem Huawei. Právníci firmy totiž došli k závěru, že čipová technologie ARM je britského původu, a spolupráce tedy neporušuje americké sankce vůči čínskému gigantu.

Reklama

ARM, který dnes patří pod křídla japonské SoftBank Group, pozastavil spolupráci s čínskou společností v průběhu května. K omezení došlo krátce poté, co americká vláda zařadila Huawei na černou listinu. USA čínskou firmu obviňují z krádeží technologií a špionáže, což ale Huawei dlouhodobě popírá.

Americké ministerstvo obchodu 19. srpna čínské společnosti prodloužilo o 90 dní výjimku, která jí umožňuje nakupovat komponenty od amerických výrobců. Příští měsíc ale Huawei přístup k některým z nich ztratí. Obnovení licencování čipové technologie ARM výrobci čipů HiSilicon, jehož vlastníkem je Huawei, tak umírní tlak, který na firmu Washington vyvíjí.

Rozhodnutí právního oddělení ARM je pro Huawei bezesporu skvělou zprávou. Nyní podnik potřebuje zejména plně obnovit spolupráci s Googlem, aby do svých nových zařízení mohl dodávat plnohodnotný Android s jeho klíčovými službami. Právě softwarová omezení způsobila, že Huawei evropským zákazníkům nenabídl skvělé smartphony řady Mate 30.

ARM bude znovu spolupracovat s Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama