samsung-pristi-rok-planuje-prodat-6-milionu-skladacich-foldu
Novinka Samsung příští rok plánuje prodat 6 milionů skládacích Foldů

Samsung příští rok plánuje prodat 6 milionů skládacích Foldů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 10. 2019 18:00

Před nedávnem se začal oficiálně prodávat nový chytrý telefon Galaxy Fold od společnosti Samsung, který se chlubí skládací konstrukcí a ohebným displejem. Server BGR nyní upozornil na to, že své nové majitele našlo už půl milionu přelomových samsungů. To není vůbec špatný výsledek, uvážíme-li, že se telefon prodává pouze na vybraných trzích a jeho cenu dosahuje padesáti tisíc korun. Telefon navíc čelil dlouhodobě negativní publicitě spojené s několika odklady, které způsobily konstrukční problémy.

Reklama

Zatímco letošek pro skládací Samsung znamená jakési zahřívací kolo, příští rok by měly prodeje skládacího mobilu výrazně akcelerovat. Jihokorejský gigant predikuje, že se mu v nadcházejícím roce podaří prodat něco mezi pěti až šesti miliony Foldů. Odhady analytiků už tak optimistické nejsou, když ODSCC předpovídá 4 až 5 milionů a IHS Markit pak dokonce jen 3 miliony, ale ani tato čísla nevypadají vůbec špatně.

Galaxy Fold je zástupcem zcela nové kategorie mobilních zařízení. Smartphone má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. V plně rozevřeném stavu se Fold přemění na tablet s úhlopříčkou 7,3 palce, zatímco při zavření má uživatel k dispozici běžný telefon s displejem o velikosti 4,58 palce.

Cena Samsungu Galaxy Fold je 2 000 eur, tedy bezmála 52 tisíc korun bez daně. Varianta s podporou 5G sítí je ještě o 100 eur dražší, bez daně přijde na necelých 54 tisíc korun. V Česku a na Slovensku se futuristický smartphone zatím neprodává.

Samsung příští rok plánuje prodat 6 milionů skládacích Foldů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama