nokia-7-2-nabizi-trojity-fotoaparat-a-aktualni-android
Novinka Nokia 7.2 nabízí trojitý fotoaparát a aktuální Android

Nokia 7.2 nabízí trojitý fotoaparát a aktuální Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 10. 2019 14:00

Na český trh vstupuje Nokia 7.2. Pochlubit se může 6,3palcovým displejem s Full HD+ rozlišením i 48megapixelovým fotoaparátem s logem značky Zeiss. Doporučená cena je stanovena na 8 790 Kč.

Reklama

Nokia 7.2 je nový zástupce střední třídy v portfoliu společnosti HMD Global. O výkon smartphonu se stará Snapdragon 660, který doplňuje 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. To lze rozšířit o paměťovou kartu o velikosti až půl terabajtu.

Hlavní devizou novinky je trojitý fotoaparát umístěný v kruhovém modulu. Je zde 48megapixelový snímač o světelnosti f/1.79 s technologií Quad Pixel, která dokáže složit čtyři pixely do jednoho. Společnost mu dělají ultraširokoúhlý objektiv o rozlišení 8 megapixelů a světelnosti f/2.2 s rozsahem 118 stupňů a pětimegapixelový senzor určený pro „bokeh“ snímky. Čelní kamerka s rozlišením 20 megapixelů je umístěna v kapkovitém výřezu displeje. Ten, stejně jako zadní stranu, kryje ochranné sklo Corning Gorilla Glass 3.

Nokia 7.2 nabízí trojitý fotoaparát a aktuální Android
i Zdroj: PCTuning.cz
Nokia 7.2 nabízí trojitý fotoaparát a aktuální Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Potěší i zařazení Nokie 7.2 do programu Android One, díky kterému se uživatelé se mohou spolehnout, že telefon bude získávat bezpečnostní aktualizace po dobu tří let a hlavní aktualizace systému pak po dobu dvou let. Neunikne jim tak žádná nová funkce z dílny Googlu.

Cena a dostupnost

Nokia 7.2 bude dostupná v následujících dnech u vybraných prodejců v barevném provedení Charcoal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama