virtualni-realita-htc-vive-cosmos-dorazila-na-pulty-obchodu
Novinka Virtuální realita HTC Vive Cosmos dorazila na pulty obchodů

Virtuální realita HTC Vive Cosmos dorazila na pulty obchodů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 10. 2019 16:30 2

Společnost HTC dnes spustila prodej nejnovější virtuální reality Vive Cosmos. Po více než devíti měsících od svého představení míří konečně na pulty obchodů. Hlavním lákadlem novinky je snadná instalace. Headset stačí připojit k počítači jedním kabelem a rovnou ho můžete začít používat, odpadá tak proces složité instalace, která provázela předchozí generace virtuální helmy.

Reklama

Headset Vive Cosmos disponuje celkem šesti integrovanými kamerami, které se starají o lokalizaci v prostoru. Novinka zaujme i zcela novým displejem s minimalizovanými tmavými přechody mezi jednotlivými pixely, které jsou velkým problémem u první generace VR headsetů. Zobrazovače se pyšní 88% nárůstem rozlišení ve srovnání s původním HTC Vive (dva displeje mají dohromady jemnost 2 880 × 1 700 pixelů). Hned v závěsu zmiňme přepracovaný systém pro sledování polohy a pohybu, kde HTC slibuje přesné sledování, ovládání gesty a 6DOF.

Virtuální realita HTC Vive Cosmos dorazila na pulty obchodů
i Zdroj: PCTuning.cz

O pohodlí uživatele se stará vyvážený prstenec s integrovanými sluchátky a měkké polstrování headsetu redukující tlak na tvář uživatele. Nosní chlopeň blokuje vstup okolního světla do brýlí a tím prohlubuje ponoření do virtuálních světů. Usnadnění pro hráče i vývojáře, kteří ve VR tráví mnoho času, představuje výklopný systém. S jeho pomocí lze rychle zkontrolovat dění na monitoru, nebo si jednoduše dopřát osvěžení ve formě nápoje či rychlé svačiny. Vše bez nutnosti sundávat a následně znovu usazovat headset.

Výrobce nezapomněl ani na možnost propojení s bezdrátovým adaptérem, který headset zbaví kabelů a představil již i první rozšiřující modul Vive Cosmos External Tracking mod. Ten umožní nejen spojení s původním systémem sledování pohybu pomocí základnových stanic, ale také s veškerým příslušenstvím systému Steam VR.

HTC Vive Cosmos mohou fanoušci zakoupitna stránkách vive.com nebo na e-shopu alza.cz za cenu 21 599 Kč. Navíc získají 6 měsíců předplatného ve službě Viveport Infinity v hodnotě 1 690 Kč zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama