bude-specialni-radar-v-pixelech-4-fungovat-i-v-cr-a-na-slovensku
Novinka Bude speciální radar v Pixelech 4 fungovat i v ČR a na Slovensku?

Bude speciální radar v Pixelech 4 fungovat i v ČR a na Slovensku?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2019 16:00 4

Nové Pixely 4 mimo skvělého fotoaparátu přinesou i mnoho zajímavých funkcí jako technologii MotionSense, která prostřednictvím radaru a speciálních senzorů dokáže vyhodnocovat bezdotyková gesta a použít je k ovládání smarpthonu. Pomocí gest bez nutnosti dotknout se obrazovky bude např. možné odmítnout hovor, odsunout budík nebo přepínat v hudbě.

Reklama

Výbornou zprávou je, že funkce, kterou nedisponují žádné jiné smartphony, bude nejspíše zpřístupněna i uživatelům v České republice a na Slovensku. Vyplývá to ze zprávy serveru XDA Developers, jehož redaktoři tuto informaci objevili v předprodukční verzi APK funkce MotionSense. Protože integrovaný radar pracuje na frekvenci 60 GHz, vyžadují nové Pixely certifikaci u regulačních orgánů pro vysokofrekvenční vysílání v zemích, kde se budou prodávat. Funkce tedy nebude fungovat všude automaticky.

Není bez zajímavosti, že v seznamu, který celkem obsahuje 53 zemí, se objevují i ČR a Slovensko, kde se Pixely oficiálně neprodávají. Ve výpisu je v podstatě zahrnuta velká část Evropy. Vše podstatné včetně finálního seznamu zemi s podporou MotionSense dozvíme už zanedlouho. Tisková konference společnosti Google je naplánována na 15. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama