prazske-metro-posiluje-pokryti-signalem-do-zacatku-roku-2022-ma-byt-vsude
Internet Novinka Pražské metro posiluje pokrytí signálem. Do začátku roku 2022 má být všude

Pražské metro posiluje pokrytí signálem. Do začátku roku 2022 má být všude

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2019 13:00 1

Od dnešního dne mohou cestující v pražském metru mohou od pondělí využívat mobilní síť LTE na lince C od Roztyl až na Nádraží Holešovice. Upozornila na to společnost T-Mobile. Dosud signál sahal jen po stanici Muzeum. Pokrytý je také úsek mezi Bořislavkou a Nemocnicí Motol na trase A. Celkem je zatím v metru LTE signál v 16 stanicích a přilehlých tunelech, kompletně má být pokryto do začátku roku 2022.

Reklama

V současnosti mohou cestující využívat mobilní služby ve standardu 4G již v 16 stanicích a přilehlých tunelech v úsecích Bořislavka – Nemocnice Motol (4 stanice) na trase A, na trase C v úseku Muzeum – Roztyly (8 stanic), a ode dneška také v úseku Muzeum – Nádraží Holešovice (4 stanice). Do konce března 2020 se signálu ve standardu 4G dočkají cestující také v dalších 16 stanicích na frekventovaných úsecích v centru Prahy: v 6 stanicích na trase A mezi Muzeem a Dejvickou a v 10 na trase B mezi Smíchovským nádražím a Palmovkou. Cestující tak budou moci již záhy využívat vysokorychlostní síť LTE v celkem 32 stanicích metra a přilehlých tunelech, což je více než polovina celého rozsahu pražské podzemní dráhy.

K pokrytí sítí LTE v celém rozsahu metra tak zůstane dovybavit nejmodernějšími zařízeními ještě 29 stanic a přilehlých tunelů. Původní plán počítá s pokrytím signálu ve standardu 4G ve všech úsecích nejpozději do konce roku 2022. Budou-li práce pokračovat stejným tempem jako doposud, je pravděpodobné, že cestující budou moci využívat signál 4G ve všech úsecích metra již na sklonku roku 2021.

 Pražské metro posiluje pokrytí signálem. Do začátku roku 2022 má být všude
i Zdroj: PCTuning.cz

„V metru máme tři hlavní priority: novou trasu D, revitalizace a bezbariérovost stanic a v neposlední řadě pokrytí všech úseků metra vysokorychlostní mobilní sítí LTE. Zapadá to do strategie DPP i Magistrátu hl. města Prahy, aby se MHD stala silným konkurentem dopravy individuální. Bez spektra základních služeb, ke kterým signál rychlé mobilní sítě jednoznačně patří, a které jsou standardem v podzemních drahách metropolí nejen na západ, ale bohužel už také na východ od našich hranic, bude významná část občanů stále preferovat automobilovou dopravu,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP a dodává: „Žijeme v on-line době, signál v pražském metru měl být už dlouho samozřejmostí, v této oblasti Praha bohužel o několik let zaspala. Jsem proto rád, že se v současnosti daří urychlovat instalační práce a alespoň po úsecích zlepšovat cestujícím komfort a umožnit jim vyřídit si běžné on-line povinnosti i během jízdy. Pevně věřím, že stejným tempem budou operátoři postupovat i v dalších měsících, aby celé metro bylo pokryto LTE sítí již do konce roku 2021. Z naší strany pro to uděláme maximum.“

Zdroj: DPP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama