honor-zvysuje-prodej-svych-smartphonu-mimo-cinu
Novinka Honor zvyšuje prodej svých smartphonů mimo Čínu

Honor zvyšuje prodej svých smartphonů mimo Čínu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 9. 2019 12:00

Značka Honor dosáhla v první polovině letošního roku téměř polovičního meziročního navýšení svých prodejů mimo Čínu. Ze statistik vyplývá, že společnosti se dařilo hlavně v Rusku, Saudské Arábii, Spojených arabských emirátech, Egyptě, Finsku, České republice, Itálii a na Ukrajině.

Reklama

V Rusku se společnost Honor ve druhém čtvrtletí umístila na druhém místě a stala se tak nejrychleji rostoucí značkou mezi svými konkurenty se 141 % meziročního nárůstu. Ve střední a východní Evropě a v severských zemích firma zaznamenala také pěkný meziroční nárůst prodejů. Ve Finsku se umístila na 4. místě s tržním podílem 10,1 % a v České republice na 5. místě s 110% meziročním nárůstem. V západní Evropě se Honor řadil na 4. místo, v Itálii s 5% podílem na trhu a na 5. místě ve Francii.

Prodeje Honoru táhnou především modely Honor 20 a Honor 20 Pro. Druhý jmenovaný je aktuálním top smartphonem značky. Má bezrámečkový displej a hned čtyři fotoaparáty na zadní straně. Dotyková obrazovka telefonu nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2 340 × 1080 obrazových bodů. Selfie kamera se nenápadně ukrývá v průstřelu u levého horního rohu a pyšní se rozlišením 32 Mpx.

Honor zvyšuje prodej svých smartphonů mimo Čínu
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř mobilu tepe osmijádrový procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. Do vínku honor dostal také 8 GB operační paměti, 256GB úložiště i podporu funkce GPU Turbo 3.0, která je směřovaná na hráče pro zlepšení výkonu ve hrách.

Největším lákadlem „dvacítky pro“ je ovšem fotoaparát. Základ tvoří 48Mpx senzor s umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další fotoaparát s rozlišením 16 Mpx pak nabízí širokoúhlý záběr 117°. K dispozici je také speciální ToF snímač pro makro focení již od 4 cm a 8Mpx snímač nabízející trojnásobný optický zoom.

Honor zvyšuje prodej svých smartphonů mimo Čínu
i Zdroj: PCTuning.cz

V další výbavě najdeme baterii se slušnou kapacitou 4 000 mAh a podporou rychlodobíjení SuperCharge s výkonem 22,5 W. Nemusíte se tak bát, že na dobití akumulátoru budete čekat věčnost. Nezapomnělo se ani na duální Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth ve verzi 5.0 či podporu prostorového zvuku. Samozřejmostí je operační systém Android 9.0 Pie s uživatelským prostředím Magic UI 2.1. Do budoucna navíc výrobce přislíbil update na nový Android 10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama