novy-superpocitac-huaweie-prozkouma-vesmir-a-pomuze-s-pruzkumem-lozisek-ropy
Novinka Nový superpočítač Huaweie prozkoumá vesmír a pomůže s průzkumem ložisek ropy

Nový superpočítač Huaweie prozkoumá vesmír a pomůže s průzkumem ložisek ropy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 9. 2019 16:30 1

Společnost Huawei oznámila, že v průběhu příštích pěti let investuje 1,5 miliardy dolarů do svého programu pro developery. Dále představila nejrychlejší superpočítač na světě pro umělou inteligenci a své plány na příspěvek k inteligentní společnosti v blízké budoucnosti.

Reklama

Huawei oznámila investici 1,5 miliardy dolarů do svého takzvaného Developer Program 2.0, jehož cílem je spojit se s firmami i jednotlivými developery za účelem vytvoření ekosystému pro odvětví výpočetní techniky. Firma zároveň představila sadu pro vývojáře Kunpeng Developer Kit a vývojářskou platformu ModelArts 2.0 AI pro vývoj softwaru na výpočetních platformách Kunpeng a Ascend.

První verzi programu pro vývojáře uvedla společnost Huawei už v roce 2015. Od té doby program přispěl k vytvoření 21 otevřených laboratoří OpenLab, vývojářských komunit, soutěží a certifikací. Huawei dnes disponuje 1,3 miliony registrovaných jednotlivých vývojářů a na inovaci produktů pro zákazníky spolupracuje také se 14 tisíci vývojářskými firmami.

Nový superpočítač Huaweie prozkoumá vesmír a pomůže s průzkumem ložisek ropy
i Zdroj: PCTuning.cz

Cílem programu 2.0 je rozšířit podporu na 5 milionů developerů a umožnit partnerům Huaweie po celém světě vyvíjet budoucí generace inteligentních aplikací a řešení. V oblasti vývoje softwaru se Huawei zaměřuje také na mobilní služby (Huawei Mobile Services, HMS) a rozvíjí obchod s aplikacemi App Gallery, který v budoucnu jednou možná nahradí Google Play.

Nový superpočítač Huaweie prozkoumá vesmír a pomůže s průzkumem ložisek ropy
i Zdroj: PCTuning.cz

Na letošní konferenci Connect 2019 Huawei představil také Atlas 900, nejrychlejší počítač na světě pro trénink umělé inteligence (AI). Stroj staví na desetiletém vývoji a kombinuje sílu tisíce procesorů Ascend. Za pouhých 59,8 vteřiny dokáže Atlas 900 absolvovat test ResNet-50, což je standard v oblasti měření výkonu tréninku AI. Je to o 10 vteřin méně než dosavadní světový rekord v této oblasti. Od nového superpočítače Huawei očekává především to, že přinese nové možnosti pro vývoj a inovace v oborech od astronomie přes předpověď počasí a autonomní řízení až k průzkumu ložisek ropy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama