google-vydal-finalni-verzi-operacniho-systemu-android-10
Novinka Google vydal finální verzi operačního systému Android 10

Google vydal finální verzi operačního systému Android 10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 9. 2019 10:30

Po šesti testovacích verzích Google vydal finální verzi Androidu 10. Jako první se nového systému dočkaly telefony Pixel přímo od Googlu včetně tři roky starého prvního modelu, později update dorazil i na Essential Phone a Redmi K20 Pro.

Reklama

Google se v Androidu 10 rozhodl zjednodušit způsob, jakým jednotlivé verze označuje. Operační systém tak nenese název začínající na písmeno Q, jak se očekávalo, ale zůstává pouze jako Android 10. Stejnou logiku pojmenování ponesou i další chystané verze operačního systému. Nový název však není jedinou změnou, Google upravil i design značky. Nové logo androidu je černé a robůtek používá jiný odstín zelené.

Android 10 přináší nespočet užitečných novinek. Například vylepšené ovládání gesty, nativní podporu pro skládací telefony, podporu tmavého režimu, podporu pro video kodek AV1, video formát HDR10 + a audio kodek Opus a mnoho dalších drobností.

Pro úplnost dodejme, že Android je nejrozšířenější mobilní operační systém na světě. Před nedávnem byla samotnou společností Google zveřejněna informace, že běží na 2,5 miliardě aktivně používaných zařízení.

Google vydal finální verzi operačního systému Android 10
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama