u-americke-policie-chytre-mobily-nahradi-pocitace
Novinka U americké policie chytré mobily nahradí počítače

U americké policie chytré mobily nahradí počítače

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 8. 2019 14:00

Policejní oddělení v americkém Chicagu se rozhodlo nahradit dosluhující počítače v autech i kancelářích chytrými telefony. Vsadilo přitom na smartphony Galaxy od společnosti Samsung, které podporují standard DeX.

Reklama

V Chicagu, konkrétně v jeho 11. policejní obvodu, běží celý projekt zatím jen v pilotním režimu. Pokud se ale využívání chytrých telefonů osvědčí, bude zřejmě rozšířen do dalších měst ve Spojených státech. Výhody využívání smartphonů namísto notebooků neoddiskutovatelné. Za prvé, policie si od tohoto řešení slibuje významnou redukci nákladů, přičemž v prvním roce zhruba o 15 procent, v následujících pak dokonce až o třetinu.

U americké policie chytré mobily nahradí počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Za druhé, používání chytrých telefonů s sebou nese výhody i pro samotné policisty. Staré robustní notebooky jsou nesnadno přenositelné, zatímco telefon v kapse strážníka příliš neomezuje, a to ani při intenzivnějším zásahu. Z telefonu lze navíc kdykoli v terénu přistupovat do různých databází včetně městských kamer a dalších citlivých systémů

V automobilu se smartphone zase rychle přemění v dostačující PC. Stačí jen, aby ho policisté vsunuli do dokovací stanice a spárovali s monitorem a speciální klávesnicí s integrovaným touchpadem pro snadné ovládání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama