zabezpecena-vypalena-cd-s-ricoh-encryptease
Novinka Zabezpečená vypálená CD s Ricoh EncryptEase

Zabezpečená vypálená CD s Ricoh EncryptEase

Novák Radek

Novák Radek

23. 11. 2005 00:00 3

Nová technologie EncryptEase vyvinutá společností Ricoh vám umožní vyápit si vaše CD zašifrovaně bez použití žádného dalšího programového vybavení. Ricoh totiž používá vlastní vyvinutý formát CD-RR (CD-ROM + CD-R), který kombinuje předvypálená data s prostorem určeným pro následné vypálení.

Reklama

Pomocí EncryptEase bude možno na speciální média vyrobená hybridní technologií vypálit zašifrovaný obsah. Při vypalování bude uživatel vyzván k zadání hesla a po vypálení pak bez jeho zadání pak nebude obsah disku možno přečíst, resp. bude zašifrovaný.

Zabezpečená vypálená CD s Ricoh EncryptEase
i Zdroj: PCTuning.cz

To vše bude možno bez dalšího přídavného softwaru nainstalovaného na počítači. Ricoh totiž používá svůj vlastní vyvinutý formát hybridního CD, který kombinuje již vylisované CD-ROM a vypalovací CD-R. V ROM části CD je uloženo veškeré programové vybavení nutné pro čtení a zápis, které se samočinně spouští po vložení disku. Žádné další externí utility tak nejsou pro použití těchto disků potřeba.

Ricoh plánuje uvedení svého produktu na evropský trh na měsíc prosinec za zaváděcí cenu přibližně 6euro (180Kč) za jedno CD.

Zdroj: CDR-Info, CDFreaks

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama