galaxy-watch-active-2-maji-dotykovou-lunetu-a-zmeri-ekg
Novinka Galaxy Watch Active 2 mají dotykovou lunetu a změří EKG

Galaxy Watch Active 2 mají dotykovou lunetu a změří EKG

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2019 14:00

Samsung představil minulý týden druhou generace chytrých sportovních hodinek Galaxy Watch Active 2. Nejviditelnější inovací je integrace EKG, i když tato funkce bude aktivní až později v příštím roce.

Reklama

Galaxy Watch Active 2 se budou prodávat ve dvou různých velikostech – s průměrem 44 mm a 40 mm – a ve dvou stylech: odlehčené hliníkové provedení s neformálním fluoroelastomerovým (FKM) páskem, nebo provedení z pevné nerezové oceli s koženým páskem, které bude k dostání u vybraných mobilních operátorů ve 44mm LTE verzi. V obou případech nabídne displej rozlišení 360 × 360 px. Rozdíl v průměru AMOLED obrazovek je 1,2 palce proti 1,4 palce. A na odlišnost narazíme i v případě kapacity baterie, menší mají 247mAh akumulátor, větší pak 340mAh.

Hodinky se mohou pochlubit zcela novým vylepšením otočné lunety, která již není mechanická jako u starších modelů, nýbrž digitální, dotyková. Sami jsme zvědaví, jak se tohle ovládaní v praxi osvědčí, zatím jsme neměli možnost novinku otestovat.

Galaxy Watch Active 2 mají dotykovou lunetu a změří EKG
i Zdroj: PCTuning.cz

Galaxy Watch Active 2 mají dotykovou lunetu a změří EKG
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkon hodinkám dodává dvoujádrový čip Exynos 9110 z vlastní produkce. Pro potřeby operačního systému Tizen je připraveno 768 MB RAM a 4GB interní úložiště; LTE verze nabídne 1,5 GB RAM. Co se týká cvičení, Galaxy Watch Active 2 mohou při manuálním nastavení sledovat více než 39 druhů cvičení, přičemž sedm z nich lze aktivovat automaticky – včetně běhání, chůze, jízdy na kole, plavání, veslovacího trenažéru, eliptického trenažéru a dynamického tréninku. Když tedy před zahájením aktivity zapomenete stisknout tlačítko start, vadit vám to příliš nemusí.

Galaxy Watch Active 2 se také pyšní odolností vůči vniknutí vody (5 ATM + IP68 / MIL-STD-810G).  40mm verze má hmotnost 28 gramů, 30 gramů pak váží 44mm varianta a 44 gramů verze s podporou LTE.

Vylepšením prošly i možnosti operačního systému a vývojáři hodně zapracovali na notifikacích.. Nyní můžete odpovědět na tweet nebo ho olajkovat a přímo ze zápěstí můžete dokonce sledovat krátký videoklip. Samsung se chlubí i pohodlným překladem hlasu a textu v reálném čase ve více než 16 jazycích a to díky integraci služby Google Translator. Konektivitu hodinek zajišťuje Bluetooth 5.0 a v další výbavě najdeme třeba i NFC nebo elektrokardiogram (EKG), i když tuto funkci zatím není možné využívat; Samsung totiž ještě neobdržel všechny potřebné certifikace.

V Česku se Galaxy Watch Active 2 začnou prodávat 13. září za 7 499 Kč, respektive 7 999 Kč. Vybírat bude možné z černé, stříbrné a růžovo-zlaté barvy. Dostupnost verze s LTE je plánována na říjen, cena zní 11 999 Kč a barvy jsou stříbrná, černá a zlatá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama