huawei-predstavi-emui-10-na-jake-telefony-se-dostane
Novinka Huawei představí EMUI 10! Na jaké telefony se dostane?

Huawei představí EMUI 10! Na jaké telefony se dostane?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 8. 2019 15:30

Na web se dostal aktualizovaný seznam smartphonů, které jako první oficiálně obdrží nové uživatelské prostředí EMUI 10. Stalo se tak pouhé dva dny před zahájením konference Huawei Developer Conference (HDC 2019), během níž  firma představí spoustu softwarových novinek.

Reklama

Nástupce současné nadstavby EMUI 9.1, o kterém se hovoří několik měsíců, bude představen již pozítří na speciální akci, která se odehraje v Songshan Lake Dongguan. Úvodní keynote bude přitom čínská společnost streamovat živě. Stačí kliknout na tento odkaz, případně na vložený stream níže a budete u toho!

EMUI 10 by mělo posunout zase o laťku výše uživatelský zážitek z používání chytrých telefonů značky Huawei. Očekává se redesign uživatelského rozhraní, nové ikony a vyzvánění stejně jako přepracované aplikace Fotoaparát a Galerie, vylepšené notifikace, animace nebo ovládání gesty.

Zbrusu nové uživatelské prostředí by mělo běžet na Androidu Q, ale obchodní spor mezi USA a Čínou celou věc nepříjemně komplikuje. Huawei je stále na černé listině amerického ministerstva obchodu a tak nemá přístup k plnohodnotnému Androidu, který obsahuje aplikace a služby Googlu.

Jak se celá věc má, se dozvíme na úvodní tiskovce vývojářské konferenci, která proběhne v pátek 9. srpna. V zákulisí se šeptá, že na keynote se světové premiéry dočká i Hongmen OS, tedy multiplatformní operační systém, který by v budoucnu měl Android nahradit.

Seznam telefonů, které dostanou EMUI 10

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 X
Huawei Mate 20 X (5G)
Huawei Mate 20 Porsche RS
Huawei Mate 10
Huawei Mate 10 Pro
Huawei Porsche Design Mate 10
Huawei Porsche Design Mate RS
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Huawei P30 Lite/Nova 4e
Huawei P20
Huawei P20 Pro
Huawei P Smart (2019)
Huawei P Smart+ 2019
Huawei P Smart Z

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama