razer-tarantula-krait-a-piranha
Novinka Razer Tarantula, Krait a Piranha

Razer Tarantula, Krait a Piranha

Michal Mitrega

Michal Mitrega

20. 11. 2005 01:00 10

Co přichystala společnost Razer vyrábějící špičkové herní myši? Novou klávesnici, optickou myš a sluchátka. To vše představila během pár dnů na herním svátku: World Cyber Games 2005

Reklama

Razer, druhý nejvýznamnější výrobce myší pro hráče na světě je jistě velmi důležitou složkou programu na WCG 2005 v Singapuru, kde den za dnem představuje každý ze svých čtyř nových produktů. První je klávesnice Razer Tarantula, druhá optická myš Razer Krait, třetí sluchátka Razer Piranha a čtvrtá sběratelská edice myší Razer Boomslang. Všechny produkty budou v prodeji v Prosinci 2005.

Razer Tarantula

Tarantula tentokrát není název pro obrovského chlupatého pavouka, ale pro herní klávesnici. Co nám tedy Tarantula může nabídnout? Po vzoru Logitech G15 má obrovský (256 x 64 px) OLED displej pro zobrazování informací. To nejdůležitější ale je, že na něm můžete vidět některé herní statistiky jako například počet životů, právě zvolenou zbraň atd. Nastavit se toho dá opravdu hodně. Tím ale výčet možností nekončí. Může vás například informovat o došlém mailu, funkci multimediálních kláves, dokáže zobrazit náhledy obrazků i hudebních ekvalizérů bez zásahu do hry, aniž by vás v průběhu nějakého důležitého zápasu vrátila na plochu. Při vývoji displeje byl kladen důraz na barevné provedení a efektivní komunikaci s členy týmu. Přece jenom zprávy jsou tu zobrazovány výrazněji než na monitoru, líp se čtou a především nezakryjí žádné místo na vaší hrací ploše. Z celkového počtu 116ti kláves je 95 programovatelných a jejich nastavení se dá uložit až do 5ti profilů přímo do paměti klávesnice, což vám usnadní přemísťování na turnaje. Klávesnice je modře podsvícena pro případy horší viditelnosti a intenzita podsvícení se dá plynule měnit. Menší vychytávkou je zavedení tzv. herního módu, který vyřadí z činnosti Windows klávesu (která vás může nechtěně přesunout na plochu). Na klávesnici lze najít další USB 2.0 port pro připojení myši a tři jacky pro sluchátka a mikrofon. Klávesnice má nízky profil a tichý stisk kláves. Další věcí, která přispěje ke konfortu vašeho zápěstí je připojetelná gelová podložka, která se s klávesnicí dodává.



Razer Tarantula, Krait a Piranha
i Zdroj: PCTuning.cz

Razer Tarantula

Razer Krait

Je nová myš od Razeru. Spíše než pro hráče fps her jako jsou Doom nebo Quake je podle Razeru orientová na hráče RTS (strategií) a MMORPG (velkých herních světů). Krait má optický senzor s rozlišením 1600 dpi, který snímá povrch pod sebou 6500x za sekundu. Dalším rozdílem oproti Copperheadu je integrovaná paměť pro nastavení několika profilů v případě přenášení na LAN party, což se hráči opravdu hodí. Myš je dookola lemována rámem s oranžovým podsvícením a má typický design pro Razer myši už od série Viper. To že není přímo orientována na hráče fps her se projevilo i v počtu programovatelných kláves, které jsou jenom tři. USB konektor pro připojení k počítači je pozlacený.

Razer Tarantula, Krait a Piranha
i Zdroj: PCTuning.cz


Razer Krait

Razer Tarantula, Krait a Piranha
i Zdroj: PCTuning.cz


Razer Krait

Razer Piranha

Již potřetí se firma vyrábějící podložky vrhla také na sluchátka. Pojďme se tedy podívat jak to dopalo u Icematu. Icemat Siberia byla svým zvukem a izolací od okolního prostředí daleko za konkurencí a tak se žádný zázrak nekonal. Uvidíme jak si s tím poradí Piranha, která by měla dovršit snahu Razeru o kompletní hráčský sortiment. Piranha by měla zvláště dobře přehrávat basy, které jsou při herním využití hlavní. Nebude se tedy konat čistý a ničím nepozměněný zvuk pro poslouchání hudby, ale ten nejvýraznější zvuk vhodný pro hráče s dobře prokleslenými výškami. Za zmínku stojí mikrofon, který se po vzoru Sennheiseru nedá tvarovat (je kovový). Sluchátka jsou velmi lehká a neměli byste je na hlavě moc cítit. Jack je již tradičně pozlacený.

Razer Tarantula, Krait a Piranha
i Zdroj: PCTuning.cz


Razer Piranha

Frekvenční rozsah sluchátek: 16 - 24 000 Hz
Frekvenční rozsah mikrofonu: 80 - 15 000 Hz
Citlivost sluchátek: 118 dB
Citlivost mikrofonu: -40 dB
Impendance sluchátek: 32 Ohm
Impendance mikrofonu: -2 Ohm
Délka kabelu: 3 - 5 m

Razer Tarantula, Krait a Piranha
i Zdroj: PCTuning.cz

Razer Piranha

Zdroj: http://www.razerzone.com/wcg2005

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama