honor-chysta-chytrou-televizi-s-vyskakovaci-kamerkou
Novinka Honor chystá chytrou televizi s vyskakovací kamerkou

Honor chystá chytrou televizi s vyskakovací kamerkou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 8. 2019 12:30

O Honoru slýcháme hlavně v souvislosti s chytrými telefony, firma ale již nějaký čas vyrábí i notebooky a brzy se bude snažit uspět na dalším trhu. Podle nepotvrzených zpráv podnik chystá svůj první inteligentní televizor s řadou moderních technologií.

Reklama

Z toho mála, co zatím víme, vyplývá, že televizor pojmenovaný jako Honor Vision nabídne vyskakovací web kamerku, která bude uschována v horním rámu. S vysouvacím modulem fotoaparátu má firma přitom již zkušenost ze svého telefonu Honor 9X.

Základem TV s úhlopříčkou 55 palců se stane výkonná čipová sada HiSilicon Honghu 818, navržená speciálně pro chytré televize. Výkonu poskytne dostatek: hardware zvládne přehrávat 8K obsah při snímkovací frekvenci 30 fps a 4K obsah při až 120 fps. Samozřejmostí je široká podpora technologií zpracování obrazu, včetně odhadu pohybu a kompenzace pohybu (MEMC), zobrazování s vysokým dynamickým rozsahem (HDR), superrozlišení (SR), redukce šumu (NR), dynamické zlepšení kontrastu (DCI), automatická správa barev (ACM) a místní stmívání (LD).

Honor Vision se potenciální zákazníky bude snažit nalákat i na ovládání gesty a hlasovými povely, což zajistí podpora virtuálních asistentů od firem jako Amazon, Apple nebo Google.

Oficiální premiéru si chytrý televizor od Honoru odbude na Huawei Developer Conference, která se uskuteční příští týden – konkrétně od 9. do 11. srpna. Kdy přesně se televizor objeví na pultech obchodů, není zatím jasné. Cena této novinky by se nicméně měla pohybovat okolo 25 tisíc korun.

Honor chystá chytrou televizi s vyskakovací kamerkou
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama