sony-neprodalo-za-kvartal-ani-milion-xperii
Novinka Sony neprodalo za kvartál ani milion Xperií

Sony neprodalo za kvartál ani milion Xperií

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 8. 2019 11:00 3

S hospodářskými výsledky se v uplynulých dnech pochlubila i společnost Sony a spokojená být rozhodně nemůže. V prvním finančním čtvrtletí se totiž podniku snížil čistý zisk meziročně o 33 procent na 152 miliardy jenů (přes 32 miliard Kč). Na vině je především pokles prodejů televizorů, videokamer a videoher. Velmi špatně je na tom stále mobilní divize.

Reklama

Tržby Sony se ve čtvrtletí snížily o 1,9 procenta na 1,9 bilionu jenů, firma nicméně překvapila provozním ziskem, který meziročně stoupl o 18,4 procenta na 230,93 miliardy jenů. K tomu společnosti pomohly především slušné prodeje fotosenzorů pro smartphony. Když už jsme u chytrých telefonů, tak Sony nedokázala zastavit trend poslední doby a oproti stejnému období v loňském roce došlo k poklesu prodaných smartphonů o 55 procent na hodnotu 0,9 milionu kusů.

Sony očekává, že ve stávajícím finančním roce budou její tržby činit 8,6 bilionu jenů, zatímco ještě na jaře vedení podniku předpovídalo výsledek 8,8 bilionu jenů. Dodejme, že fiskální rok pro Sony končí v dubnu 2020. Mimo to firma ve zprávě investorům také uvedla, že již prodala více než 100 milionů kusů svého herního systému PlayStation 4. Magickou hranici konzole prolomila za pět let a sedm měsíců. 

Sony neprodalo za kvartál ani milion Xperií
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama