intel-amd-nvidia-ati-a-dalsi-zazalovani
Novinka Intel, AMD, nVidia, ATi a další zažalováni

Intel, AMD, nVidia, ATi a další zažalováni

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 11. 2005 00:00 20

Že je v Americe možné patnetovat téměř všechno, není tajemstvím. A že se tam občas dějí z našeho pohledu nesmyslné soudní procesy, víme také. Zde je další případ obojího: jistá texaská firma žaluje několik společností včetně Intelu, AMD, nVidie a ATi kvůli porušení jejího patentu.

Reklama

Firma s názvem Microlinc zažalovala Acer, AMD, ATi, Dell, Gateway, HP, Intel, nVidii, Sony a Toshibu (v abecedním pořadí). Tvrdí, že tyto firmy porušují patent Microlincu s názvem "Computer having a packet based Interconnect Channel".

Intel, AMD, nVidia, ATi a další zažalováni
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento náčrtek je součástí patentu firmy Microlinc

Microlinc tvrdí, že patent číslo 6009488, týkající se systému propojení komponent (CPU a periferie) založených na paketech je porušován všemi zmíněnými společnostmi. Z pohledu Microlincu porušuje jejich patent téměř všechno, co si jen dokážete představit. Mezi největší trny v oku patří zejména komunikace čipsetů s operační pamětí a technologie HyperTransport a PCI Express.

Docela by mě zajímalo, jak se tato kauza bude vyvíjet. Podaří se snad neznámé firmě vysoudit miliardy na gigantech jako Intel či Dell? A má na to vůbec právo?

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama