americka-hackerka-zverejnila-osobni-udaje-106-milionu-klientu-capital-one
Novinka Americká hackerka zveřejnila osobní údaje 106 milionů klientů Capital One

Americká hackerka zveřejnila osobní údaje 106 milionů klientů Capital One

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 7. 2019 17:00 2

Chlubit se na síti úspěchy na poli hackingu se v žádném případě nevyplácí. Své o tom ví třiatřicetiletá softwarová inženýrka Paige Thompsonová, která před několika dny na webu zveřejnila osobní údaje 100 milionů Američanů a šesti milionů Kanaďanů, klientů společnosti Capital One. Krátce na to se ji podařilo policií vystopovat a zadržet. Nyní čeká vazbě na soud. Dle dostupných zpráv ji hrozí až pět let vězení a pokuta 250 tisíc dolarů (přes 5,7 milionu korun).

Reklama

Soud v Seattlu obvinil Thompsonovou z počítačového podvodu a zneužití. Motiv jejího činu je ale stále nejasný. Hackerka získala přístup k datům Capital One, protože firewall webové aplikace společnosti byl chybně nastaven. Nezákonně získané informace pak v průběhu července zveřejnila na otevřené softwarové platformě GitHub, což se jí také stalo osudným.

Capital One v prohlášení uvedla, že nebyly ohroženy účty kreditních karet, žádné přihlašovací údaje a že 99 procent čísel sociálního zabezpečení se únik netýká. Thompsonová nicméně na internet nahrála 140 000 čísel sociálního zabezpečení klientů, 80 000 čísel účtů s nimi spojených a také data narození, stavy kont, úvěrové limity či historii plateb,

Capital One patří ve Spojených státech mezi největší vydavatele kreditních karet Mastercard a Visa. Únik dat firmu bude letos rok stát 100 až 150 milionů dolarů. Tato částka půjde mimo jiné posilování ochrany osobních údaj klientů a právní služby.

Americká hackerka zveřejnila osobní údaje 106 milionů klientů Capital One
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama