benq-pd3220u-je-profi-monitor-pro-designery-a-navrhare
Novinka BenQ PD3220U je profi monitor pro designéry a návrháře

BenQ PD3220U je profi monitor pro designéry a návrháře

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 7. 2019 13:45

Společnost BenQ představuje svůj další profesionální monitor, který je jako stvořený pro využití lidmi, kteří pracují v oblastech jako je design, architektura, stavebnictví a technologie.

Reklama

BenQ PD3220U je monitor osazený 31,5palcovou IPS obrazovkou se 4K rozlišením (3 840 × 2 160 px s poměrem stran 16:9) a hustotou pixelů 140 ppi. Zobrazuje jemné detaily s vysokou přesností díky pokrytí 95 % DCI-P3 a 100 % sRGB a Rec. 709. Ocení jej tak nejen grafici, ale i všichni nároční uživatelé.

Pro profesionální využití je k dispozici speciální CAD/CAM režim, který je jen jednou z funkcí integrovanou v monitoru. V rámci něho jsou barvy kalibrovány až na tak podrobné grafické detaily, že splňují průmyslové standardy. Animation Mode vyjasňuje tmavé oblasti, aniž by byly přesvíceny ty světlé, a Darkroom Mode optimalizuje celkový jas a kontrast při práci ve tmě.

Novinkou je režim M-Book Mode, který replikuje P3 barevný prostor používaný v iMac a MacBook / Macbook Pro zařízeních. Nechybí ani již standardní technologie pro ochranu zraku Low Blue Light a Flicker-Free.

BenQ PD3220U je profi monitor pro designéry a návrháře
i Zdroj: PCTuning.cz

Konstrukce monitoru využívá válcového výškově stavitelného stojanu a pevné kovové základy. Mezi konektory na zadní straně monitoru je Thunderbolt 3, umožňující napájení zároveň s přenosem audio i video obsahu stejně jako propojení více monitorů. Grafické vstupy Thunderbolt 3, DisplayPort a HDMI společně s funkcí KVM umožňují ovládání dvou počítačů, Macbooků nebo notebooků pomocí jednoho či dvou displejů a setu klávesnice a myši.

Ovladač Hotkey Puck druhé generace usnadňuje orientaci v OSD menu. Nabízí slider připomínající ovládání hlasitosti, zde využívaný primárně pro přesné nastavení hodnot jasu a kontrastu, tlačítko pro rychlé přepínání mezi režimy a další tři programovatelná tlačítka.

BenQ PD3220U je dostupný za doporučenou koncovou cenu 30 799 Kč s DPH.

BenQ PD3220U je profi monitor pro designéry a návrháře
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama