ati-uvadi-aiw-radeon-x1800xl
Novinka ATi uvádí AIW Radeon X1800XL

ATi uvádí AIW Radeon X1800XL

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 11. 2005 00:00 5

Specialitou ATi jsou už dlouhohu dobu grafické karty kombinované s TV tunerem, označované slovy All-In-Wonder (AIW). Právě dnes má být uvedena nová AIW karta založená na Radeonu X1800XL, jehož standardní verzi se věnoval Petr Štefek v dnešním článku.Doplněno: oficiální tisková zpráva ATi + fotografie.

Reklama

All-in-Wonder Radeon X1800XL bude taktován standardně na 500/1000MHz (jádro/paměti). Jako první AIW karta bude však tato mít dva televizní tunery, jeden pro příjem analogového a druhý pro příjem digitálního vysílání. Jako bundle bude prý dodáváno software od Adobe v ceně 200 dolarů (téměř 5000 Kč).

Zatímco modely s přijímačem signálu normy NTSC, používáné ve Spojených státech, budou k dispozici již dnes, varianta pro Evropskou normu PAL se objeví až přibližně za dva týdny.

Obdrželi jsme od ATi e-mailem oficiální tiskovou zprávu s obrázky a dalšími detaily o AIW Radeonu X1800XL. Zmíněné software od Adobe je konkrétně Photoshop Elements 4.0 a Premiere Elements 2.0. Dále dostanete program Multimedia Center 9.10 od ATi, který umí využít výhod dvou TV tunerů v počítači, pokud i ten druhý je od ATi (například Theater 550Pro). Dále je součástí balení samozřejmě dálkové ovládání Remote Wonder Plus, jehož funkce se neomezují pouze na funkce TV karty - můžete s ním z povzdálí ovládat v podstatě celý počítač. AIW Radeon X1800XL také podporuje Windows XP Media Center Edition a tisková zpráva hovoří také cosi o nabídce 50% slevy při nákupu tohoto operačního systému.

A nyní již konečně slibované obrázky:

ATi uvádí AIW Radeon X1800XL
i Zdroj: PCTuning.cz
ATi uvádí AIW Radeon X1800XL
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: The Inquirer, tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama