financni-vysledky-microsoftu-prekonaly-ocekavani
Novinka Finanční výsledky Microsoftu překonaly očekávání

Finanční výsledky Microsoftu překonaly očekávání

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 7. 2019 12:00

Společnost Microsoft zveřejnila své hospodářské výsledky za třetí kalendářní kvartál, respektive čtvrté fiskální čtvrtletí, v němž dosáhla tržeb ve výši 33,72 miliardy dolarů (přes 769 miliard Kč). To představuje meziroční nárůst o 12,07 procenta. Vděčí za to především pokračujícímu úspěchu svých cloudových platforem. Vyplývá to z prohlášení firmy.

Reklama

Čistý zisk ve druhém čtvrtletí dosáhl 13,19 miliardy dolarů, což představuje zisk na akcii ve výši 1,37 dolaru. Před rokem ve stejném období podnik dosáhl čistý zisk 8,87 miliardy dolarů. Microsoft ve čtvrtém čtvrtletí těžila ze stabilní poptávky po cloudových službách a silné poptávce po operačním systému Windows. Příjmy služby Azure vzrostly ve sledovaném kvartálu meziročně o 64 procent.

Prodeje operačního systému Windows byly ve čtvrtém čtvrtletí lepší, než analytici očekávali, když meziročně tržby posílily o 9 procent. Segment osobních počítačů, který se sestává z Windowsu, zařízení Surface a konzolí Xbox, ukončil čtvrtletí s tržbami 11,05 miliardy dolarů.

Microsoft očekává, že firma nadále poroste odpovídajícím způsobem. Společnost bude nadále spoléhat na vysokou poptávku po svých cloudových službách a také na prodeje Windows, konzolí Xbox a dalších produktů.

Finanční výsledky Microsoftu překonaly očekávání
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama