samsung-ocekava-ctvrtletni-propad-zisku-o-56-procent
Novinka Samsung očekává čtvrtletní propad zisku o 56 procent

Samsung očekává čtvrtletní propad zisku o 56 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 7. 2019 16:00

Jihokorejská společnost Samsung Electronics očekává ve druhém čtvrtletí pokles provozního zisku i tržeb. Důvodem je zhoršující se situace na trhu s čipy. Nabídka roste, zatímco poptávka klesá a s ním i ceny.

Reklama

Samsung ve druhém kvartálu počítá s provozním ziskem na úrovni 6,50 bilionu jihokorejských wonů (4,93 miliardy eur). Ve stejném období loňského roku dosáhla firma provozní zisk na úrovni 14,87 bilionu wonů. V mezičtvrtletním srovnání by však výsledek měl být o něco lepší, protože v prvním čtvrtletí vykázala společnost provozní zisk 6,23 bilionu wonů.

Co se týče tržeb, podnik předpokládá, že za období duben až červen dosáhne tržeb na úrovni 56 bilionů wonů. Pokud se očekávání potvrdí, oproti druhému čtvrtletí loňského roku to bude znamenat pokles zhruba o 4,2 procenta. Ve druhém kvartálu 2018 dosáhly tržby Samsungu 58,48 bilionu wonů.

Vyhlídky čistého zisku firma nezveřejnila, ani očekávané výsledky jednotlivých divizí. Oficiální výsledky za druhé čtvrtletí Samsung oznámí koncem července.

Samsung očekává čtvrtletní propad zisku o 56 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama