vstupenky-na-vodafone-mcr-v-pocitacovych-hrach-jsou-venku
Novinka Vstupenky na Vodafone MČR v počítačových hrách jsou venku

Vstupenky na Vodafone MČR v počítačových hrách jsou venku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 7. 2019 14:00

Letos na MČR budou po vzoru let minulých zářit dva hlavní tituly. Samozřejmostí je zařazení každoroční klasiky v podobě Counter-Strike: Global Offensive, které letos mezi "A tituly" doplní PlayerUnknown’s Battlegrounds, nahrazující League of Legends. Status "A titul" znamená celoroční podporu, pravidelné turnaje a možnost získávat v průběhu roku body na domácích a zahraničních LAN akcích.

Reklama

Spolu s novou sezónou došlo v kvalifikační fázi k celé řadě změn za účelem vybalancování turnajů. Rozhodování to prý nebylo jednoduché, ovšem podmínky pro letošní rok si vyžádaly rozdělení MČR na "A" a "B" herní tituly. Nováčkem mezi "A" tituly je po loňské premiéře PUBG, které se těší stále větší přízni jak světové, tak domácí komunity. Při volbě druhého "A" titulu pořadatelé nemohli opomenout hlavní hnací motor celé akce, CS:GO. Velká míra pozornosti byla věnována také případným změnám v jednotlivých týmech. Body se nyní dělí mezi hráče i organizace, po jednotlivých částech sezóny jsou vyhlašována speciální přestupová období a týmy už nemohou sbírat body jen díky úspěchům v zahraničí.

Zároveň byl již se zahájením sezóny spuštěn velký průzkum komunity, o jaké další hry by měli domácí hráči na letošním mistrovství zájem. Už v této době se do průzkumu zapojilo přes 10 tisíc hlasujících. Tento průzkum bude analyzován a následně z něj pravděpodobně vzejdou mistrovské tituly s označením kategorie "B".

Vstupenky na Vodafone MČR v počítačových hrách jsou venku
i Zdroj: PCTuning.cz

Vedle bohatě ohodnocené PLAYzone Challenge má za sebou letošní MČR sezóna i první ze dvou sezón prestižní FORTUNA COOL ligy, jejíž letní vydání je navíc za rohem. Mezi hodnocenými akcemi nechyběla ani UNIZA Masters a o body budou hráči bojovat také na blížící se akci Quietus Day. Kvalifikační cyklus pak doplňují pravidelné měsíční online série.

Vyvrcholení mistrovské sezóny se uskuteční podobně jako v minulém roce v pavilonu B výstaviště BVV v Brně. Termínem konání je víkend 8. až 10. listopadu a vstupenky několika kategorií jsou již v prodeji na oficiálních stránkách akce

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama