v-sidle-facebooku-byl-detekovan-nervovy-plyn-na-misto-dorazila-fbi
Novinka V sídle Facebooku byl detekován nervový plyn, na místo dorazila FBI

V sídle Facebooku byl detekován nervový plyn, na místo dorazila FBI

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 7. 2019 11:00

Hasiči včera evakuovali sídlo společnosti Facebook ve městě Menlo Park. Do jednoho ze skladů, kde se třídí pošta, byla totiž doručena zásilka, v níž jeden ze skenujících přístrojů detekoval nervový plyn sarin, který je mnohem jedovatější než např. kyanid.

Reklama

Asi hodinu před pondělním polednem (večer našeho času) jeden z automatů detekoval podezřelý balíček a tak společnost Facebook kvůli obavám ze sarinového útoku nařídila evakuaci svých čtyř budov. S nebezpečnou zásilkou přišli do kontaktu dva lidé, žádné symptomy se u nich ale nakonec neprojevily.

Tři ze čtyř budov, které zaměstnanci opustili, byly postupně prohlášené za bezpečné a lidé se do nich mohli vrátit. Čtvrtý objekt zůstal uzavřený déle.

Po několika hodinách vyšetřování se naštěstí ukázalo, že se jednalo o falešný poplach – experti na nebezpečné látky žádný toxický materiál nenašli. Zřejmě tak šlo o omyl automatizovaného monitorovacího systému.

Incident v sídle společnosti, která stojí za stejnojmennou sociální službou, vyšetřuje Federální úřad pro vyšetřování (FBI) i místní policie.

V sídle Facebooku byl detekován nervový plyn, na místo dorazila FBI
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama