huawei-muze-nakupovat-od-americkych-dodavatelu-rozhodl-trump
Novinka Huawei může nakupovat od amerických dodavatelů, rozhodl Trump

Huawei může nakupovat od amerických dodavatelů, rozhodl Trump

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 6. 2019 18:00 3

Huawei bude moci nakupovat od amerických dodavatelů produkty, které nejsou problematické z hlediska národní bezpečnosti Spojených států. Po schůzce s čínským prezidentem to uvedl Donald Trump. Americký prezident také naznačil, že úplné odstranění Huawei z černé listiny bude záviset na vývoji jednání o ukončení obchodní války. „Huawei necháváme na konec,“ prohlásil.

Reklama

„Americké podniky mohou prodávat svá zařízení firmě Huawei,“ řekl Trump na tiskové konferenci na okraj summitu G20 v Ósace. „Mluvíme o zařízeních, se kterými není spojen žádný větší problém týkající se národní bezpečnosti,“ dodal.

Ministerstvo obchodu ve Spojených státech v polovině května zařadilo firmu Huawei na černou listinu. Dekret společnosti výrazně zkomplikoval přístup k součástkám a komponentům nabízeným americkými podniky. Americké tajné služby totiž podezírají Huawei ze spolupráce s čínskou rozvědkou, což ale výrobce dlouhodobě popírá.

Huawei může nakupovat od amerických dodavatelů, rozhodl Trump
i Zdroj: PCTuning.cz

Po setkání prezidentů Číny a Spojených států v Japonsku je pravděpodobné, že Huawei brzy znovu získá plnohodnotný přístup k operačnímu systému Android společnosti Google, stejně jako k součástkám od výrobců jako jsou např. Intel, Qualcomm nebo Micron.

O tom, jestli dojde k úplnému vymazání Huawei z černé listiny, rozhodnou však až budoucí obchodní rozhovory mezi Spojenými státy a Čínou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama