huawei-behem-prvni-poloviny-roku-prodal-pres-100-milionu-smartphonu
Novinka Huawei během první poloviny roku prodal přes 100 milionů smartphonů

Huawei během první poloviny roku prodal přes 100 milionů smartphonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 6. 2019 11:30

Huawei slaví další úspěch. Od počátku roku do konce května prodal tento výrobce již 100 milionů smartphonů. Celkově tak dodal přes 882 milionů zařízení pro více než 500 milionů zákazníků. Data tak ukazují, že prodeje telefonů značky Huawei rostou vysokou rychlostí.

Reklama

V první polovině roku se oblibě těšily nové řady Mate 20 a P30, pyšnící se výbornými fotografickými schopnostmi, výkonným čipem Kirin 980 a dobrou výdrží baterie. Díky podpoře zákazníků se tak Huawei stal jednou z nejrychleji rostoucích značek smartphonů na světě.

V průběhu let si Huawei díky investicím do vývoje a výzkumu vytvořil silné technické zázemí, a také partnerství s dodavateli hardwaru i softwaru. Současně se Huawei i nadále těší podpoře ze strany zákazníků a to i navzdory omezením ze strany USA. S podporou předních technologií a díky obrovskému počtu uživatelů se ve firmě domnívají, že situace, které dnes čelí, společnost ještě více posílí.

Jak se situace bude dál vyvíjet, poznáme po 19. srpnu, kdy vyprší odklad sankcí, které proti Huaweii zavedl americký prezident Donald Trump. Není ovšem bez zajímavosti, že čínská značka mezitím dál odebírá čipy americké produkce (zejména od firem Intel a Micron), protože americké podniky zjistily, že mohou čínskému zákazníkovi dodávat vše, co nevyrábějí na území USA.

Huawei během první poloviny roku prodal přes 100 milionů smartphonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama