asus-rog-strix-scar-iii-spickovy-herni-notebook-miri-do-prodeje
Novinka ASUS ROG Strix SCAR III: Špičkový herní notebook míří do prodeje!

ASUS ROG Strix SCAR III: Špičkový herní notebook míří do prodeje!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 6. 2019 15:30

ASUS uvede zítra na český trh notebook ROG Strix SCAR III G531, určený zejména pro hráče FPS her. Počítač nabízí nejen výkonný hardware a důmyslné chlazení, ale i kvalitní displej s obnovovací frekvencí až 240 Hz, klávesnici s vysokou odolností či fyzický klíč KeyStone fungující na technologii NFC, který slouží pro přístup k soukromým souborům.

Reklama

ROG Strix SCAR III je prvním notebookem na světě s displejem s obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy 3 milisekundy (šedá – šedá). Okraje obrazovky lemují navíc velmi úzké rámečky, takže počítač je mnohem kompaktnější než jiné modely stejné třídy. Použitý panel je typu IPS s rozlišením Full HD a nabídne věrné barevné podání a široké pozorovací úhly.

Notebook pohání procesor Intel Core i7-9750H v kombinaci s 16 GB operační paměti (DDR4 2666 MHz), kterou je možné jednoduše rozšířit až na 32 GB. O grafický výkon počítače se starají karty GeForce RTX 2070, respektive RTX 2060. O chlazení procesoru a grafiky se stará dvouventilátorová architektura a samočistící protiprachové trubice.

Rychlé načítání her, aplikací a operačního systému zajistí úložiště typu SSD M.2 NVMe PCIe 3.0 s kapacitou 512 GB, který v nejvyšší konfiguraci doplňuje ještě 1TB SSHD disk FireCuda. V další výbavě najdeme klávesnici, která nabízí pět klávesových zkratek, nastavitelné RGB podsvícení kompatibilní s technologií Aura Sync a ergonomicky navržené klávesy s 0,25mm zakřivením.

ASUS ROG Strix SCAR III: Špičkový herní notebook míří do prodeje!
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS ROG Strix SCAR III: Špičkový herní notebook míří do prodeje!
i Zdroj: PCTuning.cz

ROG Strix SCAR III obsahuje také několik vychytávek, které přispívají ke stabilnějšímu online hraní. Patentovaná technologie RangeBoost využívá kombinaci čtyř antén, které jsou umístěny v přední a zadní části notebooku. Speciální algoritmus neustále skenuje a vybírá optimální dvojici antén pro pokrytí všech hluchých bodů. Díky tomu se zvyšuje dosah bezdrátové sítě až o 30 % ve srovnání s běžnými notebooky. Nejnovější standard Wi-Fi 802.11ac 2x2 pak poskytuje rychlosti až 1,7 Gb/s.
Specialitou nového počítače je také fyzický klíč KeyStone fungující na technologii NFC, který slouží pro přístup k soukromým souborům nebo rychlé nastavení individuálního RGB osvětlení nebo profilu v oblíbených hrách.

Notebook ROG Strix SCAR III G531 se v České republice začne prodávat 15. června, tedy již zítra, a to za cenu od 48 990 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama