asus-pracuje-na-nejvykonnejsim-smartphonu-blizi-se-predstaveni-rog-phone-2
Novinka ASUS pracuje na nejvýkonnějším smartphonu. Blíží se představení ROG Phone 2

ASUS pracuje na nejvýkonnějším smartphonu. Blíží se představení ROG Phone 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 6. 2019 13:00

Asus pracuje na dlouho očekávaném nástupci smartphonu ROG Phone. Nový herní telefon by se přitom mohl začít prodávat už v červenci, tedy příští měsíc. Upozornil na to server CNET s tím, že na vývoji mobilu se podílí i vývojářská firma Tencent Games.

Reklama

ROG Phone 2 bude opět nadupané zařízení a i když zatím nevíme přesně jeho specifikace. Srdcem smartphonu se ale zcela určitě stane to nejlepší z dílen společnosti Qualcomm, tedy čipová sada Snapdragon 855 s osmijádrovým procesorem a grafickou jednotkou Adreno 640. Ta bude mít k dispozici přinejmenším 8 GB operační paměti a až 512GB úložiště.

Špičkový výkon ROG Phone 2 bude možné využít především u her. Aby se telefon během hraní nepřehříval, bude možné na jeho zadní stranu přidělat speciální chladicí modul s aktivním ventilátorem. Tuto možnost nabízela první generace ROG Phone a určitě nebude opomenuta ani u nástupce. A na co dalšího se můžeme těšit? Jistotou je použití velkého displeje s jemným rozlišením Full HD+ a obnovovací frekvencí 120 Hz (první ROG Phone měl 90Hz panel). Netradiční bude znovu i design samotného smartphonu.

Dostupnost nového modelu ROG Phone v ČR je zatím ve hvězdách a otazník také visí nad pořizovací cenou telefonu. První generace herního smartphonu od ASUS se v tuzemských obchodech nabízí za doporučenou cenu 20 990 Kč. Nástupce levnější určitě nebude.

ASUS pracuje na nejvýkonnějším smartphonu. Blíží se představení ROG Phone 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama