infineon-technologies-koupi-americkeho-rivala-cypress-semiconductor
Novinka Infineon Technologies koupí amerického rivala Cypress Semiconductor

Infineon Technologies koupí amerického rivala Cypress Semiconductor

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 6. 2019 13:30

Německý výrobce čipů Infineon Technologies oznámil, že převezme za 9 miliard eur, v přepočtu více než 232 miliard korun, svého amerického konkurenta Cypress Semiconductor. Ten se soustředí na výrobu mikročipů pro využití v automobilech a elektronice.

Reklama

Za jednu akcii Cypress Semiconductor Infineon zaplatí 21,38 eur. Ve srovnání s průměrnou cenou akcií v minulém měsíci to představuje prémii 46 procent. „Plánovaná akvizice společnosti Cypress Semiconductor je průlomovým krokem ve strategickém rozvoji firmy Infineon. Budeme posilovat a rozšiřovat naše podnikání, “ řekl Reinhard Ploss, generální ředitel Infineonu.

Nákup by měl být financován do výše třiceti procent prostřednictvím emise nových akcií. Cílem společnosti Infineon je uzavřít dohodu do začátku příštího roku.

O Infineonu se poslední týdny mluvilo hlavně v souvislosti s krizí společnosti Huawei. Zpočátku některá média informovala, že firma s čínským výrobcem zastavila veškerý obchod, Infineon to však následně popřel.

Infineon vyrábí čipy, které kontrolují tok elektřiny v široké škále zařízení, včetně aut, chytrých telefonů nebo větrných turbín.

Infineon Technologies koupí amerického rivala Cypress Semiconductor
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama