lenovo-a-qualcomm-odhalily-prvni-5g-notebook
Novinka Lenovo a Qualcomm odhalily první 5G notebook

Lenovo a Qualcomm odhalily první 5G notebook

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 6. 2019 10:00

Lenovo a Qualcomm na veletrhu Computex v Tchaj-peji představily první notebook s připojením 5G. Počítač je výsledkem dlouholeté spolupráce obou firem v rámci tzv. projektu bez hranic (Project Limitless).

Reklama

Nový přenosný stroj značky Lenovo obsahuje Snapdragon 8cx, který kombinuje grafickou jednotku Adreno 680 (GPU) a procesorovou část s architekturou Kryo 495. Čip od Qualcommu má být až o 50 % výkonnější než ultraúsporné 7W Intel Core Y při zachování nižší spotřeby. Notebook by měl podporovat rychlé NVMe disky, až 16 GB LPDDR4x RAM, USB-C, PCIe a nabídnout také dva 4K výstupy. Jeho připojení k internetu obstará superrychlý 5G modem Qualcomm Snapdragon X55 (download až 2,5 Gb/s).

Právě v přechodu na 5G připojení vidí Lenovo velký potenciál, který umožní využití modernější a chytřejší výpočetní techniky. „Notebook s připojením 5G dokáže uspokojit všechny požadavky uživatelů na rychlost: rychlejší přenosy souborů, rychlejší a kvalitnější videochat na cestách, přehrávání online videí v rozlišení 4K nebo 8K nebo dokonce s využitím prvků rozšířené a virtuální reality,“ řekl Johnson Jia, generální ředitel segmentu Consumer Business of Inteligent Devices ve společnosti Lenovo.

Další novinky o notebooku s pracovním názvem projekt Limitless by měly být dostupné na začátku roku 2020. Cenu ani dostupnost počítače zatím neznáme.

Lenovo a Qualcomm odhalily první 5G notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama