nvidia-studio-podpori-vykonnost-40-milionu-tvurcu
Novinka Nvidia Studio podpoří výkonnost 40 milionů tvůrců

Nvidia Studio podpoří výkonnost 40 milionů tvůrců

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 5. 2019 14:30 16

Nvidia Studio představuje platformu, která dramaticky vylepší výkon a spolehlivost vysoce výkonných počítačů, na která spoléhá 40 milionů tvůrců po celém světě, ať už pracují online nebo v kreativních studiích.

Reklama

K podpoření nové platformy bylo na letošním ročníku veletrhu Computex představeno celkem sedmnáct RTX Studio notebooků od sedmi největších výrobců. Všechny stroje splňují hardwarové a softwarové požadavky potřebné k získání nové značky „RTX Studio“. Díky ní tvůrci snadno poznají počítač, který jim umožní efektivně pracovat.

„Nvidia Studio propojuje grafické karty RTX, což umožní ray tracing v reálném čase, zpracování a úpravy videa s vysokým rozlišením s využitím umělé inteligence, se softwarem pro profesionály, aby uspokojilo poptávku dnešních tvůrců,“ řekl Jason Paul, generální ředitel GeForce softwaru a technologií ve společnosti Nvidia. „Nové RTX Studio notebooky jsou perfektním nástrojem pro tvůrce, kteří během svých cest potřebují výkon na úrovni stolních počítačů.“

Notebooky obsahují nové grafické karty Quadro RTX 5000, 4000 a 3000, stejně jako GeForce RTX 2080, 2070 a 2060. Velká část těchto počítačů také nabídne 4K displej a technologii Max-Q.

Nvidia představila také Studio Stack, což je softwarová sada, která má poskytnout tvůrcům digitálního obsahu nejlepší možný výkon i spolehlivost při práci s kreativními aplikacemi. Zahrnuje sady Studio SDK a API pro vývojáře aplikací a také Nvidia Studio ovladače pro tvůrce. Sady Studio SDK jsou určeny k akceleraci renderingu, úprav a zpracování videa, 2D vektorové animace a dalších funkcí. Využití CUDA-X AI platformy, průmyslového standardu pro vývoj umělé inteligence, pak umožňuje vývojářům kreativních aplikací využít AI k automatizaci repetitivních úkonů, které tvůrcům zabírají čas. Patří mezi ně například upscaling obrázků, tagování fotografií nebo přizpůsobení barev ve videích.

Nvidia Studio podpoří výkonnost 40 milionů tvůrců
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovladače Nvidia Studio procházejí rozsáhlým testováním v rámci mnoha pracovních postupů využívajících několik aplikací v různých jejich revizích od vývojářů jako Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon a Unity.

Nejnovější dostupné Studio ovladače poskytují podporu pro aplikace jako Autodesk Maya 2019, Autodesk 3ds Max 2020, Blackmagic Design DaVinci Resolve 16, a Daz3D Daz Studio.

Dostupnost a cena

RTX Studio notebooky budou dostupné od června od předních výrobců. Ceny začínají na 1 599 dolarech (37 000 Kč) a budou se lišit na základě designu navrženém partnery, funkcích a regionu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama