beyerdynamic-prodava-spuntova-sluchatka-s-osobni-optimalizaci-zvuku
Novinka Beyerdynamic prodává špuntová sluchátka s osobní optimalizací zvuku

Beyerdynamic prodává špuntová sluchátka s osobní optimalizací zvuku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 5. 2019 14:00

Německý výrobce profesionálních sluchátek pro zvukaře a náročné posluchače představuje novou řadu sluchátek do uší – Byrd. Díky nejmodernějším technologiím nabízí velmi dobré zvukové vlastnosti v kombinaci s mimořádně tenkým designem. Model Blue Byrd umožňuje navíc unikátní možnost personalizace zvuku podle individuálních sluchových vlastností posluchače.

Reklama

Beyerdynamic představuje dvoje nová sluchátka typu „špunty“ – Soul Byrd a Blue Byrd. Oba modely jsou zároveň prvními zástupci nové řady Byrd, která reprezentuje moderní technologie v mimořádně malém pouzdru a ve své kategorii nabízejí posluchačům vysoký komfort i zvukové vlastnosti.

Model Soul Byrd je základním kabelovým modelem a má představovat pohodlná sluchátka s velkým frekvenčním rozsahem a vyváženým zvukem pro každodenní použití. Příznivce bezdrátového poslechu osloví varianta Blue Byrd, která přidává šestihodinovou výdrž na baterii, podporu protokolu aptX a také možnost personalizace zvuku MOSAYC, která upraví charakteristiku reprodukce individuálně pro každého uživatele podle jeho sluchu.

Beyerdynamic prodává špuntová sluchátka s osobní optimalizací zvuku
i Zdroj: PCTuning.cz

Sluchátka Beyerdynamic jsou velmi dobře známa profesionálním zvukařům a většina nahrávacích studií tuto značku používá. Ani základní model nové řady sluchátek do uší, Soul Byrd, za očekáváním uživatelů nezaostává. Dle výrobce potěší příznivce vyváženého zvuku a zastánce tradičního propojení pomocí kabelu. Technologický pokrok umožnil dosáhnout při zmenšení celých sluchátek frekvenčního rozsahu 10 Hz až 25 kHz, a to současně se zachováním minimální hodnoty harmonického zkreslení (< 0,015 %). Sluchátka jsou vybavena mikrofonem a kabel je osazen ovládacími prvky pro regulaci hlasitosti a přijetí či zavěšení hovoru. Ukončen je nejčastěji používaným stereo konektorem typu 3,5 mm jack.

Náš sluch není dokonalý a během času působením mnoha vlivů degraduje. Možnost personalizace zvuku pochází z lékařského prostředí, byla dosud dostupná pouze ve spojení s velkými sluchátky a jejím původcem je německá společnost Mimi Hearing Technologies, s níž beyerdynamic úzce spolupracuje. Model Blue Byrd představuje vůbec první sluchátka do uší, která tuto možnost nabízejí. Jedná se o optimalizaci zvuku podle individuálního sluchu uživatele. Uživatel absolvuje poslechovou zkoušku, během níž systém pozná, která frekvenční pásma vnímá silněji a která naopak méně. Po absolvování tohoto osobního testu sluchu je, zjednodušeně řečeno, upraven ekvalizér sluchátek tak, že zdůrazní frekvence, v nichž má uživatel sluchový propad. Sluchátka Blue Byrd si zachovávají všechny zvukové vlastnosti základního modelu a přidávají bezdrátové provedení s podporou protokolu aptX pro kvalitní bezdrátový poslech a až šestihodinovou výdrž na vestavěnou dobíjecí baterii.

Sluchátka beyerdynamic Soul Byrd jsou k dostání za koncovou cenu 2 190 Kč a model Blue Byrd stojí 3 490 Kč.

Beyerdynamic prodává špuntová sluchátka s osobní optimalizací zvuku
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama