nove-thinkpady-od-lenovo-dostanou-procesory-amd-ryzen-pro
Novinka Nové ThinkPady od Lenovo dostanou procesory AMD Ryzen Pro

Nové ThinkPady od Lenovo dostanou procesory AMD Ryzen Pro

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 5. 2019 12:00

Lenovo představilo nejnovější přírůstky do portfolia notebooků ThinkPad: T495, T495s a X395. Tyto počítače vybavené druhou generací procesorů AMD Ryzen 7 PRO Mobile mají oproti starší generaci až o 18 procent vyšší výkon a nabízí zároveň i o 4 hodiny delší výdrž baterie.

Reklama

Nové notebooky jsou dostatečně odolné (prošly MIL-STD testováním a G-force crash testem) a disponují přizpůsobivými, postranními dokovacími porty pro lepší zapojení. Displeje nabízí Full HD rozlišení a jas 400 nitů. Navíc je přítomna technologie AMD FreeSync, která synchronizuje obnovovací frekvenci displeje a grafické karty, což oceníte u občasného hraní.

Pro větší komfort při skupinových hovorech spojilo Lenovo duální mikrofony a vylepšilo 360° poslech. VoIP konference jsou tedy na nových noteboocích lépe slyšitelné, zvláště pro účastníky v hlučném prostředí. Pro zvýšení bezpečnosti výrobce na modelech T495s a X395 do systému zakomponoval volitelný ePrivacy filtr s cílem zabezpečit to, co se děje na displeji před slídili okolo vás, a je zde také užitečná krytka webkamery. Procesory Ryzen PRO pak přicházejí s funkcí AMD Memory Guard, která šifruje RAM v reálném čase a pomáhá chránit proti útočníkům s fyzickým přístupem k systému.

Nové notebooky budou na českém trhu dostupné na přelomu května a června. Ceny teprve budou upřesněny.

ThinkPad T495 má rozměry 331 × 227 × 17,9 milimetru a hmotnost 1,54 kilogramu. Pro ukládání dat slouží 1TB solid-state disk a kapacita operační paměti může vyšplhat až na 32 GB. Nechybí také bohatá konektivita. Využívat lze WiFi a Bluetooth, USB-A i USB-C rozhraní, microSD slot, HDMI a RJ-45 LAN konektor. Displej má velikost 14 palců a nabídne Full HD i HD rzlišení.

Lenovo ThinkPad T495s má kompaktnější rozměry 329 × 226 × 16,1 milimetru i nížší hmotnost 1,27 kilogramu. Výbava je identická s modelem T495, nicméně chybí slot pro microSD karty i rozhraní LAN.

Nejměnší z novinek je provedení ThinkPad X395. Tento notebook přinese 13,3palcový displej, 1TB SSD, až 16 GB RAM a bohatou konektivitu na úrovni T495 a T495s.

Nové ThinkPady od Lenovo dostanou procesory AMD Ryzen Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama