majitele-nokie-8-1-se-mohou-zapojit-do-testovani-androidu-q
Novinka Majitelé Nokie 8.1 se mohou zapojit do testování Androidu Q

Majitelé Nokie 8.1 se mohou zapojit do testování Androidu Q

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 5. 2019 18:30

Společnost HMD Global oznamila dostupnost otevřené beta verze Androidu Q pro smartphone Nokia 8.1. Firma tak umožňuje vývojářům testovat a optimalizovat svůj software pro nadcházející verzi operačního systému dlouho před jeho vydáním. Nefinální verze je nicméně dostupná i pro běžné uživatele.

Reklama

Program Nokia phones developer preview odstartoval loni s beta verzí Android 9 Pie pro telefon Nokia 7 plus. Nyní umožňuje vývojářům navrhovat, testovat, zlepšovat a připravovat svůj software pro získání certifikace Obchod Play dříve, než bude dostupná finální verze Androidu Q.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, sdělil: „Možnost testu beta verze systému Android pro Nokii 7 plus zaznamenala obrovský úspěch. Více než deset tisíc vývojářů spolupracovalo na optimalizaci svých aplikací pro Android 9 Pie. Se systémem Android Q plánujeme pokračovat ve stopách předchozího testování a chceme zajistit vývojářům snadný a včasný přístup pro design jejich aplikací.“ „Přínos našeho programu Beta Labs znamenal mimo jiné to, že telefony Nokia byly aktualizovány na Android 9 mezi vůbec prvními. A to i u cenově dostupnějších modelů.”

Android Q poskytne uživatelům mimo jiné větší kontrolu nad svými daty například v případě aplikací požadujících přístup k poloze zařízení a další vylepšené funkce pro ochranu osobních údajů. Mezi ně rovněž patří omezené spouštění aplikací na pozadí a pravidelné aktualizace s cílem lépe chránit citlivé informace v zařízení.

Majitelé Nokie 8.1 se mohou zapojit do testování Androidu Q
i Zdroj: PCTuning.cz

Zákazníci se mohou těšit na vylepšené ovládání v podobě gest, které využije výhod dnešních edge to edge displejů či na tmavý motiv prostředí systému, který šetří nejen oči, ale i baterii.

Stejně jako u Android 9 Pie developer preview nemají členové přístup pouze k Android Q Beta testování, ale mohou také sdílet své nápady a spolupracovat pomocí fóra s komunitou. Vývojový tým společnosti HMD Global bude i nadále poskytovat komunikační kanál pro zpětnou vazbu v 16 jazycích. Ten bude integrován přímo do samotné testovací verze systému pro co nejrychlejší zadání a vyřízení návrhu.

Majitelé Nokia 8.1 mohou navštívit tyto webové stránky a zapojit se do testovacího programu.

Zdroj: HDM Global

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama