huawei-mate-30-pro-kirin-985-masivni-baterie-i-podpora-5g
Novinka Huawei Mate 30 Pro: Kirin 985, masivní baterie i podpora 5G

Huawei Mate 30 Pro: Kirin 985, masivní baterie i podpora 5G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 5. 2019 13:30

Na web se pomalu dostávají informace zahraničních médií o chystaném smartphonu společnosti Huawei, který by měl oslovit nejnáročnější zákazníky. Řeč je o špičkovém modelu Mate 30 Pro, jehož předpokládaná specifikace nyní unikla na veřejnost.

Reklama

Nástupce současného Mate 20 Pro by se měl stát vůbec tím nejvýkonnějším telefonem v nabídce čínského výrobce. V jeho útrobách by totiž měl tikat zbrusu nový procesor Kirin 985, produkovaný 7nm technologií, se zabudovaným 5G modemem pro rychlé připojení k internetu.

Výrobu displeje nového Mate 30 Pro dostane na starosti společnost BOE. Má se jednat o panel typu AMOLED s úhlopříčkou 6,71 palce. Pro srovnání: Mate 20 Pro má menší 6,4palcový zobrazovač.

Huawei Mate 30 Pro: Kirin 985, masivní baterie i podpora 5G
i Zdroj: PCTuning.cz

Napevno zabudovaný akumulátor má mít kapacitu 4 200 mAh a podporovat ultra rychlé 55W dobíjení přes kabel a 10W nabíjení bezdrátově. Výdrž by tedy měla být vskutku parádní. Spekulace obsahuje i zmínku o hlavním fotoaparátu. Na zadní straně nového huaweie bychom měli najít soustavu čtyř čoček včetně ToF senzoru pro zaznamenávání informací o hloubce scény. S největší pravděpodobností můžeme očekávat i systém periskopického přiblížení.

Na představení smartphonu Mate 30 Pro si ještě několik měsíců počkáme, Huawei modely z řady Mate totiž uvádí tradičně na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama